Desmantellada a València una xarxa de falsificació de documents per a traficar amb ciutadans xinesos

Han sigut identificades 40 víctimes que pagaven pel viatge uns 30.000 euros

Guardar

Piso Policía nacional
Piso Policía nacional

La Policia Nacional ha desmantellat a València una organització criminal dedicada a la falsificació de documents que pretenia introduir ciutadans xinesos a Regne Unit. Han sigut identificades 40 víctimes les quals contreien un deute de 30.000 euros cadascuna amb el grup criminal.

Segons la investigació, la xarxa va intentar utilitzar els aeroports de Gran Canària, Tenerife, Fuerteventura, Palma de Mallorca i Barcelona per a introduir als migrants a Regne Unit. L'operatiu s'ha desenvolupat a les províncies de València i Las Palmas, i ha donat com a resultat la detenció de tres persones com a màxims responsables d'aquesta xarxa, informa la Policia en un comunicat.

L'operació va començar a partir de les declaracions de diverses víctimes en les quals van informar d'una organització criminal que, presumptament, es dedicava a la immigració irregular de ciutadans xinesos.

Aquestes persones viatjaven des del seu país d'origen fins a Regne Unit o Irlanda, usant documentacions falsificades de diferents nacionalitats de països asiàtics i utilitzant, com a via d'accés previ, aeroports europeus.

La ruta que més empleada partien de la Xina fins a València, on romanien ocults en un domicili diversos dies a l'espera de prosseguir el seu viatge fins a Regne Unit. A vegades eren traslladats a altres aeroports espanyols amb vols directes a Regne Unit i Irlanda per a no alçar sospites.

Viatge, documentació, allotjament i menjar

Al llarg de la investigació, els agents han esbrinat que les 40 víctimes de nacionalitat Xina van ser captades al seu país d'origen. A la seua arribada a Espanya, l'organització els facilitava allotjament fins a tindre preparada la documentació falsificada per a viatjar. Per tot el trajecte --bitllets d'avió, documentació falsa, allotjament i manutenció-- els cobraven 30.000 euros.

La Policia ressalta que els detinguts disposaven d'un xicotet laboratori en el domicili de València per a dur a terme alguna manipulació sobre els passaports per a adaptar-los a les víctimes.

El dispositiu policial va finalitzar amb l'entrada i registre del domicili de València on es van arrestar a tres persones d'origen xinés per pertinença a organització criminal, falsedat documental i afavoriment de la immigració irregular.

Després del registre s'ha intervingut 50 passaports asiàtics de diferents nacionalitats (el Japó, Taiwan, la Xina, Corea del Sud, Singapur, Macau i Hong Kong); 13 targetes d'identitat de la República Popular de la Xina; dues targetes d'identitat de Corea del Sud; nou targetes de visats de Nepal en blanc; 21 targetes bancàries de diferents entitats bancàries; 660 euros en efectiu; 3.698 iuans; diversos telèfons mòbils; una tablet, un ordinador portàtil; una impressora i diversos útils i material per a realitzar la falsificació de documents, detallen.

Destacats