Desconfinen parcialment les Alcubles després de les peticions veïnals

Els veïns podran moure's per les Alcubles però sense eixir del municipi

Guardar

Un bomber extingint un incendi
Un bomber extingint un incendi

L'incendi deslligat a Begís dilluns passat ha anat avançant amb virulència fins a afectar el terme municipal de les Alcubles. Així, al voltant de les 15.00 hores d'ahir, dijous 18 d'agost, el Lloc de Comandament Avançat decidia confinar les Alcubles. Un dia més tard, els veïns i veïnes han protestat demanant el desconfinament de la població, ja que a penes hi havia presència de fum en la localitat.

Fa uns minuts, la conselleria d'Interior, Gabriela Bravo, els ha comunicat la decisió de desconfinar parcialment les Alcubles, és a dir, els veïns podran circular pel poble, però mai eixir del municipi per a evitar incidents i facilitar els treballs dels bombers.

En aquests moments, l'incendi de Begís ha calcinat 19.000 hectàrees i amenaça al parc natural de la Serra Calderona a causa dels vents canviants que han revivat el foc i l'han expandit en el seu flanc sud – entre les Alcubles i Altura – al llarg del dia.

Per part seua, l'alcaldessa de Begís, María José Madrid, ha demanat "paciència" als veïns afectats per l'incendi que volen tornar a les seues llars perquè "encara queden fronts oberts". En aquest sentit, ha demanat "empatia perquè al terme de Begís ja no li queda res, però cal tindre empatia amb la resta de les poblacions afectades perquè encara hi ha fronts oberts i no podem col·lapsar les carreteres".

Bravo també ha demanat "prudència" i ha destacat la labor dels bombers que estan "jugant-se la vida" en aquest incendi. "Tot el front sud-est continua evolucionant amb força malgrat els esforços aeris", ha remarcat i ha subratllat la "gran complexitat".

Arxivat a:

Destacats