Desarticulada una xarxa a Albal dedicada al tràfic de drogues i que fabricava mascaretes sense garanties

Guardar

fotonoticia_20200601130037_1920
fotonoticia_20200601130037_1920

La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa criminal a Albal, amb la detenció de nou persones, dedicada al tràfic de cocaïna i altres substàncies i blanqueig de capitals. A més, durant l'operació es va registrar una empresa de Silla en la qual es van localitzar 18.000 mascaretes, 582 pantalles i divers material de protecció sanitari contra la Covid-19 que es fabricava i venie sense certificació, segons ha informat la Comandància de València.

Els agents han confiscat de més de 200 grams de cocaïna i marihuana, així com dues pistoles, més de 31.000 euros en metàl·lic, 400 lliures esterlines, més de 3000 dòlars americans, tres vehicles d'alta i mitjana gamma, i embargat béns i productes bancaris per valor de més de 350.000 Euros.

Els investigadors van començar les perquisicions a principis d'enguany, en relació amb la venda de drogues d'una persona i es van localitzar a altres venedors. Així mateix, es va identificar a una persona que formava part de l'escaló superior de l'organització i que la dirigia, així com l'existència d'una empresa a través de la qual l'organització blanquejava els diners que procedia del tràfic de drogues.

En l'explotació de l'operació es van practicar diversos registres en habitatges de les localitats d'Albal i Massanassa (València), així com en una empresa situada en la localitat de Silla, en la qual es van trobar documentació i més de 15.000 euros de diners en metàl·lic procedent de l'organització disposats per a ser blanquejats, segons les mateixes fonts.

Els agents, en col·laboració amb funcionaris de la Conselleria de Sanitat, de la Inspecció de Treball i Inspecció de Consum de l'Ajuntament de Silla (València), també s'han confiscat de 18.000 mascaretes, 582 pantalles i divers material de protecció sanitari, que l'empresa s'havia posat a fabricar i distribuir amb motiu de la Covid-19 sense comptar amb les garanties i certificats pertinents, paralitzant també la producció i distribució d'aquest material. L'operació ha donat lloc a noves vies d'investigació a desenvolupar relacionades amb els tipus delictius.

En l'explotació de l'operació, van participar agents del Lloc de la Guàrdia Civil d'Alfafar, Servei d'Informació de València, Grup de Reserva i Seguretat GRS3 de València, USECIC de València, USECIA de Paiporta, Servei Cinológico de València amb la intervenció d'un gos de detecció de drogues i un altre de detecció de paper moneda, i de funcionaris de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana, de la Inspecció de Treball i Inspecció de Consum de l'Ajuntament de Silla (València). Les diligències han passat a la disposició dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 5 de Catarroja.

Destacats