Desarticulada una banda que robava amb el mètode de la "clau falsa" en habitatges de Paterna, Torrent i València

Els tres detinguts, que han ingressat a la presó, haurien comés fins a deu furts en els quals utilitzaven espanyaportes artesanals

Guardar

Objectes confiscats dels robatoris en habitatges de Paterna i Torrent
Objectes confiscats dels robatoris en habitatges de Paterna i Torrent

Agents de la Policia Nacional han desarticulat a València una organització criminal dedicada al robatori amb força en domicilis mitjançant el mètode de "clau falsa". L'operació policial s'ha saldat amb la detenció de tres homes, de 30, 31 i 36 anys, com a presumptes autors de deu robatoris en habitatges, la majoria situades a València encara que també en les localitats de Paterna i Torrent. Els policies han recuperat nombroses joies i intervingut les eines emprades pels arrestats per a cometre els furts.

Les investigacions es van iniciar després d'identificar als sospitosos amb útils utilitzats en la comissió de robatoris amb força, com a espanyaportes i llanternes en un immoble alié a aquests, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Després dels esbrinaments pertinents, els agents han localitzat el domicili on els sospitosos podrien residir i, després de diverses vigilàncies i seguiments, han trobat un segon habitatge on alguns integrants del grup criminal s'allotjarien.

Els policies han registrat tots dos habitatges, on han localitzat i intervingut nombroses joies, rellotges i diners, així com pedres de toc, reactius per a or, màquines per a detectar diamants i una bàscula de precisió per al pesat de les peces.

També han trobat eines emprades en la comissió de robatoris amb força i diferents panys i claus que els presumptes autors dels fets posseirien amb la finalitat de poder estudiar-les i provar-les per a esbrinar i perfeccionar els mètodes d'obertura d'aquestes, per a posteriorment fabricar els espanyaportes idonis per a obrir cada tipus de pany.

Els agents han detingut als tres sospitosos com a presumptes autors de fins a deu robatoris amb força, la majoria perpetrats en habitatges de València encara que també en localitats com Paterna i Torrent.

'MODUS OPERANDI'

Les investigacions dels policies han permés determinar que els ara detinguts, abans de cometre els robatoris, realitzaven vigilàncies dels habitatges desplaçant-se en vehicles. Els arrestats empraven mesures de seguretat per a evitar ser localitzats, com conduir a gran velocitat o en direcció prohibida, arribant fins i tot a substituir el turisme que havien usat fins al moment en creure que havia sigut detectat per la Policia.

Una vegada seleccionaven un domicili, el grup tenia "clarament" repartides les funcions entre els seus membres. Així, dos d'ells accedien inicialment als habitatges, mentre que el tercer vigilava els voltants i era l'encarregat conduir el vehicle emprat en trasllats i fugides, encara que a vegades també accedia als domicilis.

Per a violentar els habitatges, empraven el mètode denominat de la "clau falsa", ja anara mitjançant espanyaportes, relliscada o 'bumping'. Concretament, realitzaven espanyaportes de manera artesanal amb les quals manipulaven els elements mecànics dels panys.

Els tres detinguts, tots d'origen georgià, han passat a disposició judicial, decretant-se l'ingrés a la presó de tots ells. La Policia Nacional continua amb les gestions per a localitzar als propietaris de les joies recuperades.

Arxivat a:

Destacats