Desarticulada una organització dedicada a baralles de galls, tràfic de drogues i blanqueig

Guardar

Agents de la Policia Nacional en l''Operació Gall'
Agents de la Policia Nacional en l''Operació Gall'

La Policia Nacional ha desarticulat una organització presumptament dedicada al tràfic de cocaïna, al blanqueig de capitals i a les baralles clandestines de galls, assentada a la comarca valenciana de la Ribera Alta. Els agents han intervingut 108 animals ocults en un xalet, que tenia disposades graderies per a presenciar les baralles.

L'operació s'ha saldat amb la detenció de deu persones i la intervenció de 581.000 euros en efectiu, 1,5 quilograms de cocaïna, una plantació de marihuana, dues pistoles que estaven enterrades, cinc vehicles, telèfons mòbils, joies i rellotges de luxe, així com màquines de comptar diners, segons ha informat la Policia en un comunicat.

La investigació es va iniciar el novembre de 2020, arran de la detenció d'una persona que acabava d'adquirir 100 grams de cocaïna. Després d'això, es va posar en marxa l'anomenada 'Operació Gall', que s'ha desenvolupat en dues fases.

La primera d'elles es va realitzar el mes de maig passat, quan es van practicar quatre registres domiciliaris, en els quals es va detenir a quatre persones i es van localitzar, a més de cocaïna i diners en efectiu, 108 galls de baralla que es trobaven ocults en un xalet, amb graderies preparades per a la visualització de baralles.

La segona fase s'ha desenvolupat en les últimes setmanes i en ella s'ha detingut a altres cinc persones, entre elles, els principals responsables de l'organització criminal, i s'han realitzat tres registres domiciliaris més.
 

100 QUILOS DE COCAÏNA COMERCIALITZATS


En aquesta segona fase s'ha intervingut 574.000 euros en efectiu, onze telèfons mòbils, tres rellotges de luxe, dos vehicles, així com dues màquines de comptar diners. Els agents també han intervingut documents comptables de les presumptes operacions de venda de cocaïna dutes a terme per l'organització, dels quals es desprén que el grup podria haver comercialitzat en els últims mesos una quantitat pròxima als 100 quilograms de cocaïna.

Als arrestats, en estar imputats un presumpte delicte de blanquejos de capitals, se'ls ha bloquejat els béns i comptes bancaris.

Destacats