Desallotjats els ocupes de l'edifici Pintor Sorolla de València

Guardar

desalojo pintor sorolla valencia
desalojo pintor sorolla valencia

La Policia Nacional ha procedit, aquest matí, al desallotjament d'un immoble de l'edifici del carrer Pintor Sorolla, número 18 de la ciutat de València. La plataforma 'Esperanza Obrera' l'havia ocupada i havia sol·licitat a l'Ajuntament de València convertir-lo en un espai cívic.Des d'allí s'havia impulsat el repartiment d'aliments per als més desfavorits.

El local, al qual han entrat diversos policies nacionals amb la corresponent ordre judicial, segons una pàgina de compravenda i lloguer d'immobles en internet té un valor en lloguer de 9.000 euros al mes i una superfície aproximada que ronda els 400 metres quadrats.

L'operació policial ha acabat amb un total de quatre detinguts. L'actuació s'ha dut a terme per la denúncia dels propietaris del local, que havia sigut ocupat de manera il·legal.

Des d'Esperanza Obrera han denunciat en un comunicat que el desallotjament de l'edifici és "il·legal" i ha recordat que es tracta d'un edifici en el qual es troba un banc d'aliments que dona menjar a centenars de persones a València i acull a desnonats sense cap mena d'alternativa residencial.

"Ha sigut un desallotjament violent i il·legal, ja que el procediment judicial està obert", han lamentat des de la plataforma, que han afegit que els arrestats són voluntaris.

Des d'Esperanza Obrera han explicat que el passat 9 de març es va notificar el desallotjament i es va recórrer. No obstant això, ha lamentat que el jutge ha donat per no presentat el recurs en data i ha ordenat el desallotjament.

"De nou les institucions es burlen de la seua pròpia legalitat i s'orquestren en contra de l'organització de la classe treballadora en favor de les grans fortunes, obviant el dret constitucional a la tutela judicial efectiva, deixant per damunt a la propietat privada, demostrant que l'estat de dret que defensen és un teatre que interpreten segons els interessos de la classe més rica, on el paper de la classe política, en aquest cas el Govern valencià que es diu 'del canvi', és abrigallar als grans propietaris, ja que segueix sense condemnar aquests abusos ni posicionar-se en favor del que diuen defensar", han criticat.

Destacats