Denunciades 24 caravanes en dues setmanes per acampar al parc natural de l'Albufera

Guardar

Llac de l'Albufera amb gran quantitat d'aigua
Llac de l'Albufera amb gran quantitat d'aigua

La Policia Local de València ha intensificat el control de les autocaravanes que accedeixen a la Devesa del Saler, al Parc Natural de l'Albufera, després de detectar un augment de les acampades d'aquesta mena de vehicles. En només 12 dies ha denunciat un total de 24 caravanes per acampar en aquesta zona.

Com a regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano recorda que l'acampada al parc està prohibida i adverteix que les patrulles de la segona unitat de districte i de la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS) mantindran la vigilància sobre "un dels espais més importants de la ciutat".

"La protecció del parc natural és una prioritat de l'Ajuntament de València", subratlla l'edil en un comunicat, i agraeix la col·laboració ciutadana per a protegir aquest espai natural únic.

En concret, les actuacions es van iniciar el passat 28 de desembre i es van prolongar fins al 8 de gener coincidint amb bona part de les festes nadalenques, encara que les patrulles continuen vetlant pel compliment de la normativa.

En poc més de deu dies, la segona unitat de districte va informar 41 persones que havien estacionat les seues caravanes de la prohibició d'aparcar i acampar a partir de les 22 hores. Paral·lelament, les unitats d'UCOS que han patrullat a les nits han arribat a desallotjar 12 d'aquests vehicles.

La Policia Local està "permanentment alerta" per a intervenir davant aquestes situacions, encara que són difícils de controlar perquè és impossible tindre sempre destinada una patrulla en el lloc on estacionen.

"Que a ningú tinga cap dubte que continuarem actuant davant situacions que poden suposar un risc per al parc", subratlla el regidor en relació a l'accés a les dunes o l'abocament d'aigües fecals sense control en la xarxa de clavegueram.

Destacats