Condemnen a un home a huit anys de presó per abusar de la néta de la seua parella

Guardar

ciudad justicia valencia tribunales
ciudad justicia valencia tribunales

La secció primera de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a un home a huit anys de presó per abusar sexualment de la néta menor, d'11 anys, de la seua companya sentimental.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), l'home ha sigut condemnat per dos delictes d'abús sexual i, al costat de la pena de presó, se l'obliga a indemnitzar amb 10.000 euros a la víctima pels danys morals ocasionats. No es podrà acostar ni comunicar amb ella durant cinc anys.

El primer dels abusos va succeir entre els mesos de març i abril de 2018, quan la menor, llavors d'11 anys, i el seu germà, pernoctaven a la casa de la seua àvia, en un municipi de la província de València.

Segons el relat de fets provats que fa la sentència, en almenys dues ocasions la xiqueta es va despertar amb por durant la nit i va cridar a la seua àvia. En lloc d'ella, va ser el condemnat el que va acudir a calmar-la i va aprofitar aquesta situació per a ficar-se en el llit de la xiqueta i abusar sexualment d'ella. L'episodi es va repetir en una segona ocasió abans del mes de juliol del mateix any.

Segons la resolució judicial, les proves testificals, els resultats dels informes psicològics i, sobretot, la declaració de la víctima acrediten l'existència dels tocaments per part de l'acusat a la menor en dues ocasions. La sentència no és ferma i pot ser recorreguda davant el TSJCV.

Destacats