Busquen a un home al qual li van vendre àcid sulfúric per error a Torrent

Els fets van ocórrer el dissabte, quan el client va acudir a l'establiment per a comprar àcid clorhídric

Guardar

Producte de neteja
Producte de neteja

La Policia Nacional i Local cerquen a un home que va adquirir per error àcid sulfúric en una botiga de la localitat de Torrent aquest passat cap de setmana. El client va acudir a l'establiment per a comprar àcid clorhídric, un reactiu químic emprat habitualment per a netejar metalls, però el propietari, per equivocació, li va vendre àcid sulfúric, una solució altament corrosiva i molt perillosa si no se sap utilitzar.

El dependent, en adonar-se de l'error, va intentar sense èxit localitzar a l'home, que no coneix el contingut de l'envàs que va comprar. Després de no donar amb ell, es va posar en contacte amb la policia perquè l'ajudaren en la seua cerca. Els agents han demanat ara la col·laboració ciutadana per a trobar-lo i informar-lo de l'equivocació i del greu perill que corre en cas que no s'haja adonat que el líquid que va adquirir no és àcid clorhídric.

Segons el propietari de l'establiment torrentí, l'envàs que li va vendre era molt semblant al recipient de l'àcid clorhídric, i d'ací va vindre la confusió. No obstant això, els seus usos són molt diferents. Mentre que el clorhídric és un reactiu químic emprat en la indústria, però també utilitzat per a netejar metalls, l'àcid sulfúric és molt perillós si no se sap manipular correctament i s'utilitza en la indústria química, petroquímica i també per a la producció de fertilitzants agrícoles.

A pesar que l'àcid clorhídric també pot ser nociu per a la salut, és present en molts productes de neteja habituals, com el salfumant. En canvi, les cremades o intoxicacions amb àcid sulfúric són molt més greus. Si el compost químic entra en contacte amb la pell o ulls es recomana llavar la zona amb abundant aigua durant quinze minuts. Si, per contra, és ingerit no s'ha d'induir al vòmit. En tot cas, davant qualsevol exposició, cal buscar immediatament atenció mèdica urgent.

Arxivat a:

Destacats