Bombers retiren un rusc d'abelles del tub extractor d'una cuina d'Utiel

El rusc ocupava més d'un metre de longitud dins del tub extractor

Guardar

Rusc en el tub extractor d'una cuina d'Utiel
Rusc en el tub extractor d'una cuina d'Utiel

El passat cap de setmana, els bombers de Requena van haver d'intervindre per a retirar un rusc d'abelles que es trobava en el tub extractor de la cuina d'un pis en la localitat d'Utiel. Concretament, tal com ha detallat el Consorci Provincial de Bombers, el domicili se situava al carrer Doctor Alejandro Garcia d'aquesta localitat de l'interior de València.

Davant la dificultat d'accedir al rusc, els bombers van haver de retirar la campana extractora per a poder arribar fins ella. Una vegada duta a terme l'operació, van descobrir que es tractava d'un rusc establit que ocupava més d'un metre de longitud dins del tub.

Amb l'objectiu de permetre que les abelles continuaren entrant, els bombers van deixar una caixa-rusc a la cuina. En finalitzar el procés, un apicultor local es va encarregar de recollir a les abelles per a fer-se càrrec d'elles.

Aquesta intervenció dels bombers demostra la importància de la seua labor en situacions d'emergència, fins i tot quan es tracta de retirar ruscos d'abelles en llocs inusuals. La col·laboració entre els bombers i altres professionals, com els apicultors, garanteix una solució segura tant per a les persones com per a les abelles.

Destacats