L'avanç de l'incendi obliga a evacuar Begís i Toràs

Guardar

L'incendi de Begís
L'incendi de Begís

La direcció de l'incendi de Begís (Castelló) ha decidit el desallotjament preventiu tant de Begís com de Toràs, pel canvi de direcció del vent, que fa que el fum es desplace a totes dues poblacions, segons informa el 112 GVA.

En l'última hora s'ha reunit el Centre de Coordinació Operativa Integral (Cecopi) amb la presència del president, Ximo Puig; la delegada del Govern, Pilar Bernabé, i la consellera d'Interior, Gabriela Bravo.

Puig ha explicat en una atenció a mitjans a Xàtiva que a Begís s'han calcinat unes 800 hectàrees en un perímetre de 20 quilòmetres. Des del lloc de comandament, Bravo ha assenyalat que hi ha 20 mitjans aeris treballant.

La consellera ha destacat que en tractar-se d'una zona amb una orografia "molt complicada", els mitjans terrestres tenen molt difícil accedir. No obstant això, ha destacat que els mitjans aeris estan tenint una labor "importantíssima" per a contenir l'incendi, i ha remarcat que s'ha obert l'aeròdrom de Viver --a pocs quilòmetres de Begís--, la qual cosa permet vols més curts i més successius.

Bravo també ha confirmat que l'origen d'aquest incendi ha sigut un llamp, igual que el que afecta la Vall d'Ebo. "Desgraciadament, tots afecten zones d'alt valor ecològic", ha agregat.

Arxivat a:

Destacats