Un ancià de Llíria recupera 11.000 euros després de ser estafat en la compra de criptomonedes

Els delinqüents van aconseguir que instal·lara un programa en el dispositiu amb el qual van accedir als seus comptes bancaris

Guardar

Agent de la Guàrdia Civil
Agent de la Guàrdia Civil

En una imporant operació denominada 'ARRERE', la Guàrdia Civil de València ha aconseguit recuperar 11.250 euros dels 11.700 que van ser sostrets del compte bancari d'un veí de Llíria, localitat del Camp de Túria.

La investigació es va iniciar després de la denúncia d'un resident local, d'avançada edat, que va afirmar haver sigut contactat telefònicament per persones desconegudes que li van instar a realitzar inversions en criptomonedes. Els estafadors, prèviament informats sobre els problemes tributaris anteriors del ciutadà, van aconseguir persuadir-lo perquè realitzara les inversions.

Seguint les indicacions dels estafadors, la víctima va instal·lar un "software" en el seu dispositiu que permetia el control remot. Amb aquest accés, els delinqüents van obtindre el control total dels comptes bancaris de l'afectat.

Els investigadors de la Guàrdia Civil, analitzant els comptes bancaris i la plataforma de compra/venda d'actius digitals, van identificar transferències no autoritzades per un total d'11.700 euros, destinades a la compra de criptomonedes.

Gràcies a la ràpida acció dels agents i la col·laboració de l'entitat bancària, es va aconseguir recuperar 11.250 euros, que van ser retornats al compte bancari del ciutadà perjudicat.

Com a resultat de l'operació, s'ha iniciat una investigació a Madrid contra un home de 30 anys, originari de Guinea Equatorial i amb nacionalitat espanyola, per la seua presumpta participació en un delicte d'estafa bancària.

Les diligències resultants s'han entregat en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Llíria. Aquest cas destaca la importància de la col·laboració ciutadana i la ràpida resposta de les forces de seguretat per a previndre i abordar el frau financer en l'àmbit de les criptomonedes.

Destacats