Alerta sanitària per una beguda d'avena

Consum avisa de la presència de llet no inclosa en l'etiquetatge en la beguda d'avena de la marca Alpina

Guardar

Llet i galetes. Foto de Brian Suman a Unsplash
Llet i galetes. Foto de Brian Suman a Unsplash

Alerta sanitària a Espanya després de detectar presència de llet en una beguda d'avena que comercialitza la marca Alpina. Un element que, malgrat que és inofensiu per a la gran majoria de la població, sí que pot suposar problemes de salut per a persones al·lèrgiques o intolerants a aquest aliment i que, de manera habitual, es decanten per la beguda d'avena com a substitutiu.

Concretament, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), dependent del Ministeri de Consum, ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) d'una notificació d'alerta traslladada per les autoritats sanitàries de la Comunitat Valenciana, relativa a la presència de llet no inclosa en l'etiquetatge en la "Beguda d'Avena" de la marca Alpina.

Tal com es destaca, en el producte figura l'esment que pot contenir traces d'ametla, llet i soja. No obstant això, la llet hauria de figurar com a ingredient, ja que en la fitxa tècnica del producte figura la llet sencera en un 40% de la seua composició.

'Beguda d'Avena' de la marca Alpina
'Beguda d'Avena' de la marca Alpina

Segons ha transcendit, la distribució inicial del producte s'ha realitzat en les comunitats autònomes d'Andalusia, Catalunya, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, País Basc, Madrid i Múrcia, si bé "no és descartable" que puguen existir redistribucions a altres comunitats autònomes.

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones al·lèrgiques o intolerants als components de la llet, que pogueren tindre el producte anteriorment esmentat en les seues llars, que s'abstinguen de consumir-lo. No obstant això, AESAN ha assegurat que el "consum d'aquest producte no comporta cap risc per a la resta de la població".

Aquesta informació ha sigut traslladada a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), a fi que es verifique la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Segons les característiques del producte, amb el nom d'"Avena original", el lot afectat inclouria els envasos de 250 i 1.000 grams amb data de caducitat entre l'11 de maig i el 21 de maig de 2023.

Destacats