16 anys de presó per a una parella que va assassinar a Xàtiva al seu company de pis

A més de la pena de presó, els condemnats hauran de pagar conjuntament 30.000 euros en concepte de responsabilitat civil a la germana de la víctima

Guardar

Palau d'Alarcó, actual seu judicial de Xàtiva
Palau d'Alarcó, actual seu judicial de Xàtiva

La secció cinquena de l'Audiència Provincial de València ha dictat una sentència condemnatòria per a un home i una dona que eren parella per l'assassinat d'un home amb el qual compartien pis en la localitat valenciana de Xàtiva. Tots dos han sigut sentenciats a 16 anys de presó cadascun.

A més de la pena de presó, els condemnats hauran de pagar conjuntament 30.000 euros en concepte de responsabilitat civil a la germana de la víctima. El veredicte de culpabilitat va ser emés per un jurat popular el passat 3 de maig.

Segons els detalls proporcionats en la sentència, els fets van ocórrer en l'habitatge compartit després del sopar. Els condemnats van utilitzar dos ganivets per a apunyalar a la víctima múltiples vegades en tot el cos.

El jurat va considerar provat que la víctima feia temps que feia insinuacions de caràcter sexual a la condemnada, situació que tant ella com la seua parella no toleraven.

En la nit del crim, la víctima havia consumit drogues i alcohol, la qual cosa el va deixar en un estat de somnolència i va limitar la seua capacitat de defensa. Els agressors van aprofitar aquesta circumstància per a dur a terme l'assassinat. La víctima va morir minuts després de ser ferida a causa d'una de les punyalades que li va fracturar la tercera costella i va perforar el seu cor.

Després de l'homicidi, la parella va telefonar al telèfon d'emergències 112 i, amb la intenció de culpar a terceres persones dels fets, van afirmar que havien apunyalat a un amic.

La sentència emesa pel magistrat de l'Audiència que va presidir el judici amb jurat no és definitiva i pot ser apel·lada davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Destacats