'Valencians al món' viatja a Birmingham, centre de la revolució industrial britànica

El programa també visita Stratford-upon-Avon, la ciutat on va nàixer William Shakespeare, la seua casa i el lloc on va ser batejat i soterrat el famós escriptor

Guardar

‘Valencians al món’ viatja a Birmingham
‘Valencians al món’ viatja a Birmingham

Aquest dimecres 25 de gener, a les 22.00 hores, en À Punt, Valencians al món viatja a Birmingham, segona ciutat més important del Regne Unit i focus principal de la revolució industrial. Acompanyats pels nostres valencians i valencianes, descobrirem el llegat del seu passat fabril. Al llarg dels últims anys, Birmingham ha experimentat una revolució amb l'aparició de l'arquitectura moderna i la reconversió d'antics edificis en restaurants innovadors i d'alta cuina.

Primerament, estarem amb Alba Macías, natural de Mislata (Horta Sud). Alba, que viu a Birmingham des de fa un any, ens citarà en el centre comercial més gran de la ciutat: el Bull Ring, on es troba la famosa estàtua del bou. Als voltants de l'estació Birmingham New Street trobarem murals dels Peaky Blinders, una banda de criminals que va actuar en la ciutat entre els anys 1880 i 1910. Per a conéixer més de la seua història, visitarem el museu de la policia de West Midlands. Acabarem donant una sorpresa emocionant a Alba de part de la seua àvia.

També coneixerem a Virgínia Font, de Benicàssim (Plana Alta). Virginia viu a Birmingham des de fa quatre anys. Ens citarà en Digbeth, el barri més alternatiu de la ciutat i ens mostrarà el seu lloc de treball.
Passarem el dia a Dudley, concretament, al Black Country Museum, on veurem els vestigis de la revolució industrial i alguns dels racons on s'han rodat nombroses produccions cinematogràfiques i televisives. Pablo Oviedo és de València cabdal i fa tres anys que viu a Birmingham.

Amb ell, farem un passeig pel Moseley Bog, lloc que va servir d'inspiració a Tolkien per a escriure El senyor dels anells. A més, caminarem pel barri de Balti Triangle, on va arribar molta població índia després de la Segona Guerra Mundial. Després, visitarem l'Ajuntament, situat en el centre de la ciutat, i el cementeri de Brookfields. Ens acomiadarem de Pablo realitzant una de les seues activitats preferides: escalar un rocòdrom.

Més tard, ens trobarem en la Universitat de Birmingham amb Cristina Escribano. Ella és natural de València cabdal i viu des de fa huit anys a Birmingham. Cristina es dedica a la investigació del metabolisme del càncer i ens mostrarà el lloc on treballa. Seguidament, anirem al Jewellery Caserna, el barri de joieries més important del Regne Unit. Visitarem, també, el museu del taüt a la fàbrica dels Newman Brothers,
una de les empreses més conegudes de la ciutat.

A Gas Street ens reunirem amb Alejandro García, de València cabdal, també. Alejandro viu a Birmingham des de fa set anys. Guiats per ell, veurem la gran quantitat de canals que té la ciutat. Els Black Sàbat
són originalment de Birmingham i anirem al pont que la ciutat els ha dedicats i que porta el seu nom. Alejandro ens obrirà les portes de la seua casa per a presentar-nos la seua dona, Ana, també valenciana, i el seu fill. Nosaltres ho sorprendrem amb un video d'alguns dels seus familiars més benvolguts.

A uns 48 quilòmetres de Birmingham es troba Stratford-upon-Avon, la ciutat on va nàixer Shakespeare, i allí ens reunirem amb Mónica Mateo. Mónica és natural d'Alacant i viu des de fa set anys en aquesta zona. Visitarem la casa de William Shakespeare i l'església de la Santíssima Trinitat, lloc on va ser batejat i soterrat el famós escriptor.

Arxivat a:

Destacats