València tindrà la primera escola d'hostaleria i turisme per a formar a persones amb Síndrome de Down i discapacitat intel·lectual

Aquesta institució començarà a funcionar a principis del pròxim estiu en la Marina de València i tindrà als xefs Ricard Camarena i Begoña Rodrigo com a primers ambaixadors del projecte

Guardar

Un dels participants al video promocional de l'escola LMQV
Un dels participants al video promocional de l'escola LMQV

Un projecte formatiu basat en dues característiques principals: la innovació i la disrupció.Així es podria descriure la nova escola d'hostaleria i turisme per a persones amb Sindrome de Down i discapacitat intel·lectual que l'organització sense ànim de lucre Asindown engegaran en la Marina de València a partir del pròxim estiu.

Sota el nom La Mare que Va (LMQV), aquesta entitat està concebuda com "un espai sostenible i respectuós amb el medi ambient, on es fomente la gastronomia valenciana" i on persones que tinguen Síndrome de Down i discapacitat intel·lectual puguen aprendre diferents oficis dins del món de l'hostaleria i el turisme. En concret, alguns de les ocupacions que el seu alumnat podrà aprendre seran els de cuina, sala, protocol o organització d'esdeveniments.

Així, aquesta iniciativa, que es va presentar la passada setmana en FITUR 2023, i serà un centre multidisciplinari pioner a Espanya, ja que serà la primera escola d'aquest tipus de tot el territori nacional. En aqueix sentit, LMQV serà un centre multidisciplinari, en el qual qualsevol persona, empresa o institució pot celebrar els seus esdeveniments que seran organitzats i desenvolupats per persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, apostant per "una nova manera de fer esdeveniments, més sostenible amb la diversitat i el medi ambient".

La Marina de València ha sigut l'emblemàtic escenari on aquesta institució desenvoluparà la seua activitat formativa que s'iniciarà a principis del pròxim estiu. A més, l'escola comptarà amb dos primers ambaixadors d'excepció que s'han convertit en referents dins del sector de l'alta cuina i gastronomia: els cuiners Ricard Camarena i Begoña Rodrigo.

"Estem treballant perquè la llista d'ambaixadors i col·laboradors siga cada vegada més llarga i emblemàtica perquè la normalització de la discapacitat és cosa de tots. Volem oferir oportunitats a les persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, i dirigir-nos no solament al teixit empresarial i a les institucions, sinó a la societat en general", va explicar durant l'acte de presentació Roberta Lazzari, coordinadora de la Mare Que Va.

Destacats