València, capdavantera en competitivitat turística amb el 95 % d'ocupació hotelera durant les Falles

Així ho revela un informe de l'entitat turística Exceltur que situa a Madrid i Barcelona en primer i segon lloc per davant de València

Guardar

Taules d'hostaleria en la plaça de la Verge de València. Imatge: Unsplash
Taules d'hostaleria en la plaça de la Verge de València. Imatge: Unsplash

València se situa en el podi de ciutats més competitives en el sector turístic. Així ho revela l'informe "Monitor de competitivitat turística de les destinacions urbanes espanyoles" publicat per l'Aliança per a l'Excel·lència Turística (Exceltur) en el qual cada quatre anys s'avaluen els 22 principals destinacions urbanes espanyols.

En aquest sentit, València s'ha convertit enguany en una de les tres ciutats que, juntament amb Madrid i Barcelona, tenen el lideratge en competitivitat turística. Per a elaborar el rànquing, Exceltur té en consideració un total de 63 indicadors que s'integren en sis pilars.

En concret, els sis principis són: la capacitat de la ciutat per a atraure oferta de productes d'oci, la seua capacitat per a atraure ofertes de productes de negocis, com és l'entorn urbà i la vida local, la seua accessibilitat i mobilitat, la gobernanza i la gestió estratègica i acompliment i els resultats econòmics i socials.

La mobilitat és una de les categories que el consistori municipal ha impulsat en major mesura durant els últims anys amb projectes com l'ampiliación de la xarxa de Metrovalencia a través de l'obertura de la nova Línia 10 que connecta el centre amb un dels seus grans atractius turístics: la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Carril bici pel carrer Xàtiva de València
Carril bici pel carrer Xàtiva de València

En la mateixa línia, l'Ajuntament de València ha seguit amb el foment de la mobilitat sostenible mitjançant la creació de nous carrils bici que faciliten la circulació per la urbs a bord de la bicicleta. A més, l'arribada de nous operadors ferroviaris d'alta velocitat de baix cost a l'estació d'AVE Joaquín Sorolla ha potenciat les connexions per tren entre València i la capital Madrid.

Xifres rècord d'ocupació hotelera durant les Falles 2023

Aquest reconeixement turístic a la ciutat de València va en sintonia amb les bones dades d'ocupació hotelera que s'han registrat amb motiu de les Falles 2023 a València. Així, el passat cap de setmana els hotels de la ciutat van fregar quasi el cartell complet, ja que es van situar en el 95 % d'ocupació, segons les dades d'Hosbec (l'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana).

Falla Cuba - Literato Azorín 2022
Falla Cuba - Literato Azorín 2022

 

 

 

Destacats