València Extra i À Punt aprofundeixen en l'obra social de Caixa Ontinyent en el quart Fòrum de Proximitat

Dilluns que ve se celebra un desdejuni informatiu en el Centre Cultural Caixa Ontinyent amb la participació de José Pla, president de l'entitat

Guardar

Seu central de Caixa Ontinyent
Seu central de Caixa Ontinyent

L'impacte de l'obra social de Caixa Ontinyent serà l'eix en el qual girarà el quart Fòrum de Proximitat organitzat per València Extra i À Punt. Un desdejuni informatiu que tindrà lloc dilluns que ve, 12 de desembre, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent de la mà de José Pla, president de Caixa Ontinyent; Roberto Sanz, responsable de l'obra social i gerent de la Fundació Caixa Ontinyent; Teresa Galiana, directora del Centre d'Alzheimer Caixa Ontinyent; i Mariló Sanz, escriptora i mestra especialista en audició i llenguatge.

Quatre ponents que donaran el seu punt de vista i aportaran de primera mà les seues impressions sobre la destacada labor de l'obra social de l'entitat financera de la Vall d'Albaida, en una trobada que estarà moderada per Álex Ladrón de Guevara, director de València Extra.

Amb el nom "L'obra social de Caixa Ontinyent, clau en la societat de les comarques centrals valencianes", el Fòrum de Proximitat se centrarà en l'evolució social de les comarques centrals de la Comunitat Valenciana gràcies al treball realitzat per aquesta històrica caixa d'estalvis que ha permés, entre altres coses, dotar d'infraestructures essencials a pobles xicotets lluitant contra el seu despoblament.

‘L'Estratègia de València per a ser una ciutat climàticament neutra en 2030’, segon Fòrum de Proximitat entre València Extra i À Punt
‘L'Estratègia de València per a ser una ciutat climàticament neutra en 2030’, segon Fòrum de Proximitat entre València Extra i À Punt

1,3 milions d'euros per a l'obra social en 2022

I és que l'obra social de Caixa Ontinyent disposa de 25 centres en funcionament en 11 localitats (centres de salut, escoles infantils, centres culturals, esportius, per a persones amb discapacitat, malalts d'Alzheimer...) que han permés, a més, crear 280 llocs de treball directe.

Concretament, aquesta entitat financera és l'única de la Comunitat Valenciana que reverteix els seus beneficis a la societat en forma d'obres socials, equivalent a la part que altres entitats destinarien a retribuir als seus propietaris. Una tasca social que permet, d'una banda, millorar la qualitat de vida de les persones, i per una altra, contribuir a la vertebració de la seua zona d'actuació i evitar la despoblació.

En els últims 10 anys, Caixa Ontinyent ha destinat 15 milions d'euros a obres socials (1,3 milions d'euros en 2022), una activitat singular que, any rere any i des de la seua fundació en 1884, ha anat aportant recursos i realitzant activitats en tot el seu àmbit d'actuació.

App infantil sobre Educació Financera de Caixa Ontinyent
App infantil sobre Educació Financera de Caixa Ontinyent

Diferents programes

D'altra banda, des de l'entitat de la Vall d'Albaida es disposa d'un programa de publicacions que possibilita la investigació, divulgació i conservació del patrimoni cultural de la zona, mantenint viva l'herència cultural, conservant les tradicions i facilitant la seua transmissió i recuperació generacional.

Pel que respecta a l'àrea educativa, Caixa Ontinyent està present als campus universitaris del seu àmbit d'actuació. En concret, Ontinyent és ciutat universitària gràcies al suport de l'entitat com a patró de la Fundació Campus Ontinyent, que a més gestiona directament. Una actuació que ha permés als joves més possibilitats i major accés en eixa educació superior.

A més, a través de la Fundació Caixa Ontinyent, es disposa d'un programa d'educació financera que, des de la seua posada en funcionament en 2016, ha aconseguit que prop de 100.000 persones es beneficien de les seues activitats de formació i difusió. Una actuació destinada a persones de totes les edats, conscients que les persones, al llarg de la vida, prenem contínuament decisions que afecten la nostra economia personal, professional o empresarial.

Finalment, des de la pròpia Fundació s'ha recuperat el Mont de Pietat, una activitat de caràcter social que té per finalitat oferir microcrèdits amb la garantia d'una joia o naturalesa similar.

Destacats