Un vaixell de guerra de l'Armada obri les portes al públic a Gandia

El patruller 'Formentor' efectuarà escala en el port de Gandia la setmana vinent

Guardar

Patruller 'Formentor'
Patruller 'Formentor'

El patruller de vigilància de zona (PVZ) 'Formentor', una unitat de l'Armada Espanyola amb base en l'Arsenal de Cartagena, realitzarà una escala en el port valencià de Gandia dimecres 13 de setembre. El vaixell atracarà en el moll nord del port i, com a part de la seua visita, oferirà una jornada de portes obertes per a la població civil interessada a conéixer la seua missió i els mitjans que té a bord.

L'esdeveniment de portes obertes tindrà lloc de 17.30 a 19.30 hores i permetrà als ciutadans visitar el patruller, aprendre més sobre les seues operacions i conéixer a la tripulació. A més, al capvespre, a les 20.13 hores, es durà a terme el solemne acte d'arriat de bandera en presència d'autoritats civils, militars i representants de la localitat. Aquest esdeveniment també estarà obert al públic i es realitzarà en el moll.

El 'Formentor' romandrà atracat a Gandia fins al 14 de setembre i actualment es troba fent tasques de vigilància i seguretat en els espais marítims de sobirania. Les seues funcions inclouen el control del trànsit marítim, la protecció del medi ambient, la vigilància de la pesca i la protecció del patrimoni arqueològic subaquàtic, així com la col·laboració amb altres organismes estatals amb competències en l'àmbit marítim.

Aquesta escala a Gandia és part de la política de l'Armada Espanyola d'acostar-se a la població civil i permetre que els ciutadans coneguen de prop la seua labor i els seus mitjans. La jornada de portes obertes i l'acte d'arriat de bandera són oportunitats perquè la comunitat local es familiaritze amb l'Armada i el seu important treball en la protecció de les aigües espanyoles.

Patruller ‘Formentor’
Patruller ‘Formentor’

Patruller 'Formentor'

El patruller 'Formentor', pertanyent a la classe 'Toralla', va ser construït en les Drassanes Viudes (Barcelona) i entregat a l'Armada 1989. Aquesta unitat es troba integrada en el Comandament de les Unitats de la Força d'Acció Marítima a Cartagena (MARCART), sota la dependència directa de l'Almirall d'Acció Marítima (ALMART). MARCART vetlla per l'eficàcia, preparació i del grau d'allistament de les 12 unitats actualment assignades. Aquest comandament té el seu origen històric en la primera flotilla de torpediners, que va tindre base a Cartagena i va ser creada per la Llei d'Esquadra de 1887. Associat a aquest comandament està la Comandància Naval de Cartagena, responsable, entre altres comeses, del suport als vaixells de guerra nacionals i estrangers i de la Cooperació i Orientació Naval al Transport Marítim (NCAGS, sigles en anglés). El 'Formentor' està comandat a hores d'ara pel Tinent de Navili Carlos Paula Diago des del 13 de juliol de 2023.

El 'Formentor' està integrat en la Força d'Acció Marítima (FAM), que dins de la Flota, està formada pel conjunt d'unitats que tenen per comesa principal preparar-se per a protegir els interessos marítims nacionals i el control dels espais marítims de sobirania i interés nacional, encarregant-se, amb un enfocament integral, d'assegurar la cooperació permanent amb els diversos organismes de l'Administració amb competències en l'àmbit marítim, la qual cosa constitueix la contribució de l'Armada a l'Acció de l'Estat en la Mar.

Destacats