La vacunació continua en centres de salut i punts mòbils i s'estén a les universitats

Sanitat habilitarà "en les pròximes setmanes" la possibilitat de demanar cita per a la vacuna a través de l'APP GVA+Salut

Guardar

Una jove espera a ser vacunada contra la COVID-19
Una jove espera a ser vacunada contra la COVID-19

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública continuarà aquesta setmana vacunant en els centres de salut i en espais o esdeveniments en els quals es preveja una afluència massiva de persones amb l'objectiu de continuar ampliant la cobertura vacunal contra el coronavirus. En aquest sentit, ha arribat a un acord perquè els equips sanitaris de les universitats valencianes immunitzen al seu alumnat als campus.

Aquestes estratègies s'intensifiquen després de la finalització de la vacunació massiva, aquesta passada setmana, en els 133 punts distribuïts per la Comunitat Valenciana en els quals s'ha immunitzat, durant els set mesos que han estat funcionant, a quasi 3 milions de persones, la qual cosa representa una cobertura pròxima al 90 per cent de majors de 12 anys, per damunt de la mitjana nacional, segons ha destacat la Conselleria en un comunicat.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha apuntat que tots els grups d'edat han sigut citats ja i ha assenyalat que algunes persones "han tingut tres o més oportunitats de rebre la vacuna i s'han desenvolupat estratègies específiques per a adequar la citació a les vacances i a la disponibilitat de la ciutadania, però encara no hem acabat".

"Després de la vacunació programada, continuarem brindant la possibilitat de vacunar-se en centres de salut, punts mòbils i universitats a totes aquelles persones que encara no ho han fet per qualsevol motiu", ha concretat.

Així, els centres d'Atenció Primària mantenen l'estratègia de cerca activa de les persones pendents de vacunar per a iniciar o completar el procés. A més, els equips de Primària citen als adolescents segons van complint els 12 anys.

També existeix la possibilitat que siga la mateixa persona la que es pose en contacte amb el seu centre de salut perquè la vacunen. En aquest sentit, Sanitat ha anunciat que "en les pròximes setmanes" també s'habilitarà la possibilitat de demanar cita per a vacunació Covid a través de l'APP GVA+Salut.

A més, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública continua administrant dosi de reforç a persones de risc i residents de centres de la Tercera Edat. En total, compten ja amb aquesta tercera dosi 21.241 persones en la Comunitat Valenciana: 6.362 persones amb patologia de risc per a Covid-19 i 14.592 majors de residències.


VACUNACIÓ ITINERANT
 

També hi ha previstes noves accions alineades amb altres desenvolupades anteriorment, com les unitats mòbils de vacunació desplaçades als estadis Martínez Valero, Mestalla, Ciutat de València o La Ceràmica amb motiu de partits de Lliga.

En concret, Sanitat instal·larà punts temporals de vacunació en esdeveniments o llocs de gran aforament, com a grans superfícies comercials, perquè qualsevol persona puga immunitzar-se sense cita prèvia. El Centre Comercial La Salera de Castelló de la Plana va ser el primer a explorar aquesta via divendres passat, on es van vacunar 117 persones.


UNIVERSITATS
 

D'altra banda, Sanitat ha arribat a un acord perquè les universitats valencianes puguen vacunar contra la Covid-19 a alumnat nacional i estranger, personal propi, treballadors de contractes, empreses externes i fins i tot afins/as que encara no s'hagen vacunat o que tinguen arracada alguna dosi.

Aquests operatius de vacunació als campus seran a càrrec del personal sanitari de les universitats, al qual Sanitat subministrarà les dosis de la vacuna que siguen necessàries. Es tracta d'una iniciativa "parangonable" a la qual ja es va fer amb la Universitat per a vacunar a estudiants Erasmus durant el mes de juliol passat.

Qualsevol que siga la modalitat de vacunació, l'objectiu és "sempre el mateix", remarca Sanitat, que és el de "repescar als qui encara no han pogut o no han volgut vacunar-se perquè la vacuna, com evidencien la incidència i la pressió assistencial actuals, és la millor defensa contra el virus i la millor forma que té cada ciutadà per a protegir-se enfront del coronavirus, a si mateix i als altres".

Arxivat a:

Destacats