UGT valora convocar vaga en ensenyament davant la "imposició "d'àmbits en primer de l'ESO

Guardar

Imatge de recurs d'una aula
Imatge de recurs d'una aula

UGT Ensenyament Serveis Públics del País Valencià sospesa la convocatòria d'una vaga en Educació a l'inici del curs escolar 2022-2023 com a "mesura de pressió" davant la "imposició" dels àmbits educatius en primer de l'ESO i amb la finalitat d'aconseguir "revertir" la decisió de la Conselleria d'Educació.

Aquesta iniciativa arriba després de la interposició per part d'UGT del recurs contenciós davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana contra el currículum de l'ESO que estableix l'agrupació "forçosa" de matèries en secundària.

El sector d'Ensenyament d'UGT està sondejant a la comunitat educativa per a saber si compta amb el "suport suficient" i seguiment del professorat afectat per l'agrupació forçosa de matèries per a la convocatòria de les mobilitzacions i els aturs, incloent-hi la possibilitat de vaga a l'inici del curs escolar.

El sindicat assenyala en un comunicat que sospesa aquestes mobilitzacions "extremes" per l'actitud de la Conselleria d'Educació "en contra de tot sentit comú, diàleg i fins i tot, en contra de la normativa estatal". UGT ha plantejat al professorat diverses alternatives perquè mostren les seues preferències: vaga per franges horàries concretes, alguns dies de la setmana (de 10.00 a 12.00), dies complets per setmana o, fins i tot, una vaga indefinida a temps complet.

"VOLUNTARIS"

La decisió final respecte a la convocatòria es prendrà després de valorar el resultat de la consulta. UGT defensa que els àmbits siguen "voluntaris" i que es donen "bones condicions laborals per als qui decidisquen treballar d'aqueixa manera i considera que aquest és un objectiu raonable i assumible".

"Enfront de l'autoritarisme i menyspreu de la Conselleria d'Educació estem disposats a les mobilitzacions, així com a continuar amb les accions sindicals ja en marxa", adverteix el sindicat.

Des d'UGT PV, juntament amb la Plataforma de Docents No als Àmbits Imposats, han desenvolupat centre a centre una campanya aquest curs per a explicar el seu acord contra la imposició dels àmbits i han recollit i registrat davant la Conselleria més de 3.500 signatures de docents afectats "en temps rècord".

Malgrat el canvi al capdavant de la Conselleria, el sindicat critica que l'equip directiu d'Educació s'ha mantingut sempre "en una actitud autoritària i impermeable davant qualsevol mena de diàleg o negociació".

Quant al Decret del Currículum de l'ESO, UGT PV subratlla que en la Taula Sectorial tots els sindicats han coincidit en defensa de la voluntarietat dels àmbits i respecte al principi d'especialitat docent.

Pese al "rebuig unànime", la Conselleria d'Educació "es va negar a negociar i ha optat per implantar per la força el model". En resposta, UGT ha decidit presentar recurs davant el TSJCV contra aqueixa norma, que estableix l'ordenació i el currículum de l'ESO, en el qual sol·licita les mesures cautelars oportunes per a aconseguir la seua paralització abans que s'inicie el curs escolar.

El sindicat recalca que Educació "ha retardat l'aprovació i publicació d'aquesta norma fins ben entrat el període vacacional, la qual cosa evidencia una falta de respecte i serietat cap a tota la comunitat educativa". A més, el sindicat va presentar, fa "escasses setmanes", una altra queixa davant el Síndic de Greuges per a defensar els drets laborals dels docents, l'alumnat i el dels centres.

"La comunitat educativa té dret a l'autonomia organitzativa i pedagògica i l'alumnat a rebre una educació pública de qualitat, segons la normativa estatal", assenyala UGT PV, que crida el professorat "a mantindre la resistència i la mobilització enfront de l'autoritarisme de la Conselleria d'Educació".

El sindicat adverteix que si finalment "es força" a començar el curs impartint matèries per a les quals no es té qualificació, UGT insta el professorat afectat "a no signar els horaris o signar amb un 'No conforme' i a secundar les accions que des del sindicat s'adopten, entre elles, la convocatòria de vaga".

Destacats