UGT i CCOO i demanen revisar materials "altament perjudicials" en edificis de la Comunitat Valenciana

Guardar

Incendi de l'edifici de Campanar a València. Foto Jorge Gil
Incendi de l'edifici de Campanar a València. Foto Jorge Gil

Els sindicats UGT i CCOO en la Comunitat Valenciana han mostrat la seua solidaritat amb les famílies i víctimes de l'incendi originat aquest dijous en un edifici de la zona de Campanar de València, que va afectar un altre bloc de cases confrontant. A més, UGT ha demanat substituir materials com el poliuretà dels edificis, mentre que CCOO ha advocat per revisar la presència de materials "altament perjudicials" en les estructures.

El secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, ha lamentat, en declaracions a Europa Press, l'"accident greu que s'ha emportat per davant un bon nombre de vides" i ha expressat el seu acompanyament a les famílies.

Així mateix, ha advocat per investigar "per a saber exactament quines són les causes". "Si és veritat que és el poliuretà el causant d'un incendi que es propaga d'una manera tan voraç com hem vist, el raonable seria que tots aquells habitatges que s'han construït amb eixa mena de material, quan estava legalment permés fer-lo, que eixe material siga substituït, perquè vam tindre l'oportunitat de comprovar fins a quin punt té una terrible voracitat", ha subratllat.

En aquest context, ha instat a "intentar esmenar els errors i els problemes per a evitar els accidents", que ha precisat que "no són evitables al cent per cent", però ha afegit que han d'"intentar-lo".

En la mateixa línia, ha recalcat que cobra importància la seguretat en les construccions, però també "la seguretat en general" i "el que pot posar en risc la vida dels homes i de les dones".

Per part seua, en declaracions a Europa Press, la secretària general de CCOO PV, Ana García, ha mostrat la seua "consternació" amb l'ocorregut i ha oferit les seues condolences a les famílies dels morts i als qui "ho han perdut tot", al mateix temps que ha expressat el seu reconeixement i agraïment als professionals per la seua labor, quan "molts d'ells ni tan sols estaven en torn de treball".

Referent a això, ha instat a la Generalitat a "prendre nota i posar en valor no sols els serveis públics, sinó posar tots els recursos a l'abast dels mateixos per a reforçar-los i que puguen tindre tots els recursos humans i tots els mitjans tècnics necessaris".

D'altra banda, ha asseverat que "l'especulació mata" i ha afegit que aquests edificis es van construir "en l'època de la bambolla immobiliària, on calia maximitzar el benefici i, probablement, utilitzar uns materials que no estaven prohibits, però que han sigut altament perjudicials per a les vides humanes i per a tots els recursos materials que s'han perdut".

Per això, ha advocat per revisar les edificacions, perquè ha insistit que "en l'època de la bambolla immobiliària es va construir moltíssim, molt ràpid i amb preus desorbitats, és a dir, maximitzant tots els beneficis". "Ara toca fer una revisió del que ha succeït. Toca tindre en compte eixos materials que han de ser segurs per a l'habitatge, perquè estem parlant de la vida de les persones i que dediquen moltíssims anys en hipoteques per a poder tindre un habitatge digne, que en qüestió d'unes hores, l'han perduda", ha lamentat.

En aquest sentit, ha reclamat "posar uns controls exhaustius per a revisar totes aquestes construccions que s'han fet i que, a futur, els habitatges que es construïsquen siguen tan segures com siga possible. En algun moment, algú haurà de fer una avaluació del que ha succeït i posar tota una sèrie de mesures per al que estiga construït", ha resolt.

Destacats