Turisme reforça la seua aposta pel big data i l'escolta activa a través de la nova web de l'Invat·tur

El secretari autonòmic de Turisme assisteix a la presentació de la nova web de l'Invat·tur

Guardar

220217 PRES foto1 FColomer Invattur
220217 PRES foto1 FColomer Invattur

Turisme Comunitat Valenciana reforça la seua aposta pel big data i l'escolta activa a través de la nova web de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), que s'ha presentat a Benidorm.

En l'acte, en el qual a més s'han celebrat els 10 anys des de la posada en funcionament del Invat·tur, el director general de Turisme, Herick Campos, ha recordat que "l'objectiu de l'Invat·tur és nodrir al sector d'eines útils per a avançar i vertebrar la informació i les dades".

El director d'Intel·ligència Turística, Mario Villar, qui ha presentat la nova web del Invat·tur, ha destacat que "té un apartat que permet obtenir i analitzar dades a través d'opinions, comportament i interaccions dels turistes en xarxes socials".

Villar ha assenyalat que "les línies estratègiques queden molt ben reflectides en la nostra nova web", i ha explicat que tres les grans línies són "la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, la innovació, i la Smart Data Office que està composta pel sistema d'intel·ligència turística i pels experiments que estem realitzant ara amb la intel·ligència artificial".

Durant la clausura de la jornada, Francesc Colomer ha recalcat que l'objectiu de l'Invat·tur "és proporcionar eines i dades al sector turístic que puguen millorar el seu camí" i ha incidit en què "hem de compartir coneixement perquè el que no comparteixes no existeix".

En aquesta línia, ha declarat que l'Invat·tur "és un espai d'interacció amb el sector, amb tot l'ecosistema publicoprivat per a fer possible la transferència de coneixement de tota la metodologia, treballs, informes i instruments de big data i així compartir-los amb el sector".

Segons Colomer, "l'anàlisi de dades és fonamental per a prendre decisions", per la qual cosa ha apostat per continuar "transformant les dades en informació i en coneixement per a prendre decisions encertades i ser més eficients per a fer màrqueting".

"És molt important utilitzar la tecnologia que ens permet millorar com a destí, però també per a encertar en la cerca del segment de demanda que més ens interessa a cada moment de l'any, d'acord amb els nostres productes", ha afegit. "Aquest és el canvi de model en el qual hem de continuar aprofundint".

En l'acte també s'han celebrat els 10 anys des de la posada en funcionament de l'Invat·tur i s'han exposat els projectes que s'estan duent a terme des d'aquest centre d'innovació turística.

Arxivat a:

Destacats