Turisme Comunitat Valenciana impulsa un programa formatiu en hostaleria i allotjament dirigit a persones refugiades ucraïneses

Colomer: "L'objectiu és bastir ponts entre les necessitats dels refugiats i de les empreses del sector turístic de la Comunitat"

Guardar

Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme
Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme

Turisme Comunitat Valenciana, a través de la xarxa de Centres de Turisme (CdT), i amb la col·laboració de l'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), ha posat en marxa un programa formatiu bàsic per a les persones refugiades ucraïneses que estan arribant a la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de proporcionar-los la mínima capacitació professional per a incorporar-se a treballs d'hostaleria i allotjament.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que aquest programa formatiu s'ha dissenyat per a poder ser impartit mentre les persones refugiades ucraïneses posen al dia els seus permisos de residència i de treball, i que "els permeten incorporar-se a la vida activa laboral durant la seua estada en la Comunitat Valenciana".

Durant aquestes setmanes, des de Turisme s'ha treballat juntament amb el sector per a "obrir la possibilitat" de posar al servei d'aquestes persones refugiades una formació turística bàsica amb la qual "bastir ponts entre les necessitats dels refugiats i les de les empreses del sector turístic de la Comunitat", ha recalcat.

En aquesta línia, Colomer ha manifestat que "volem impulsar la formació i professionalització d'immigrants per a garantir la qualitat del servei en l'hostaleria" i "suplir la falta de mà d'obra en aquest sector, sobretot en zones com la província d'Alacant i l'interior de la província de Castelló".

"Es necessiten amb urgència treballadors i treballadores en les tres províncies", ha apuntat el titular de Turisme, qui confia que amb aquest programa formatiu i amb la col·laboració del sector "ajudem a la inserció laboral d'aquestes persones en el sector turístic".

Pla de formació

Aquest cicle formatiu se centra a proporcionar la mínima capacitació professional per a incorporar-se a treballs d'hostaleria i allotjament i es compon de diferents cursos enfocats a la professionalització bàsica en aquests dos àmbits i que s'impartiran a través de la Xarxa CdT.

En concret, el programa ofereix el curs 'Manipulació d'Aliments', que habilita per a treballar en hostaleria, de 5 hores de duració i que començarà a impartir-se aquest divendres 8 d'abril en el CdT de Benidorm. El pla també oferirà formació d''Operacions bàsiques en cuina', 'Operacions bàsiques en sala' i 'Operacions bàsiques en pisos i neteja", de dues setmanes de duració cadascun d'ells.

Els cursos s'impartiran en idioma ucraïnés, són gratuïts, presencials i s'organitzaran en aquells CdT per als quals hi haja un mínim d'alumnat necessari. La Xarxa CdT es compon d'onze centres situats en les tres províncies.

Per a la difusió d'aquest programa s'han elaborat 5.000 fullets que es distribuiran en la mateixa Ciutat de la Llum, on se situa el 'hub' de redistribució de persones refugiades, per a transmetre la possibilitat d'accedir a l'esmentada formació i als possibles llocs de treball derivats d'aquest procés.

A més, des de Turisme Comunitat Valenciana s'ha instat el sector a localitzar a responsables de recursos humans i coordinadors/as d'ONG que puguen ajudar a difondre aquestes iniciatives de formació entre les persones refugiades.

Destacats