Tretze estacions d'ITV valencianes tancaran aquest dissabte

A partir del pròxim dilluns aquestes estacions d'ITV seran gestionades de forma pública directa

Guardar

Una ITV a la província de València
Una ITV a la província de València

Aquest dissabte quatre de març fins a 13 estacions d'ITV de la Comunitat Valenciana tancaran les seues portes a causa del procés de reversió pública que afronten, ja que a partir del dilluns formaran part de la gestió directa de la Generalitat Valenciana. És el cas de les estacions d'Alacant, Alzira, Catarroja, Elx, Llíria, Massalfassar, Castelló, Vila-real, Riba-roja de Túria, Sagunt-Port de Sagunt, Sant Antoni de Benaixeve, València-Campanar i València-Vara de Quart.

Aquest cap de setmana es produirà el traspàs de les competències del servei del concessionari actual, que passarà a ser gestionat de manera pública mitjançant les directrius de la Generalitat Valenciana en les estacions d'ITV valencianes esmentades anteriorment.

Aquest procés va començar el cap de setmana passat, quan les estacions d'Alcoi, Benidorm, Ondara, Torrevella, Villena, Gandia, Ontinyent, Utiel, Vinaròs i Xàtiva van tancar durant el dissabte per a poder oferir des de dilluns passat un servei totalment públic i que ja s'ha normalitzat el seu funcionament.

Per això, aquest 4 de març es durà a terme el protocol de traspàs del servei d'inspecció tècnica de vehicles de l'actual règim concessionari a la gestió directa per part de l'administració pública, que s'encarregarà de la prestació del servei a través de l'empresa pública Sitval.

Tal com estableixen les instruccions del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball sobre la reversió de les concessions del servei d'ITV en la Comunitat Valenciana, les empreses concessionàries operaran amb normalitat les estacions d'ITV que tenen al seu càrrec fins a l'hora habitual de tancament d'aquestes el dia 3 de març de 2023, segons el que es preveu en la Resolució de 23 de desembre de 2023.

A l'hora que s'indicarà a cada empresa concessionària del dissabte 25 de febrer o del dissabte 4 de març, respectivament, acudirà personal de l'Ivace proveït de la corresponent acreditació, en representació de la Generalitat.

Per part de l'empresa concessionària haurà de personar-se personal degudament acreditat com a representant legal per a poder procedir al lliurament de la instal·lació i signar l'acta d'inspecció tècnica prèvia a la recepció provisional. Per a això, l'empresa concessionària haurà de citar a aquest acte a la persona que ostente la direcció tècnica de cada estació.

 

Finalment, cal assenyalar que ja es coneixen les tarifes de les ITV valencianas a partir del pròxim dilluns i que ja s'estan aplicant en l'actualitat.

 

 

Destacats