Transició Ecològica renova l'acord amb Heineken Espanya per a la millora del Barranc del Poyo, en l'Albufera

La consellera Mireia Mollà signa el conveni marc que aprofundeix en la intervenció ambiental sobre el llit que desemboca en l'Albufera, al seu pas per Quart de Poblet

Guardar

Barranc del Poyo
Barranc del Poyo

La Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica ha renovat l'acord de col·laboració amb HEINEKEN Espanya durant quatre anys més, amb la finalitat de mantenir el desenvolupament del "Projecte Albufera", que contempla la millora ambiental del Barranc del Poyo, que desemboca en l'aiguamoll, al seu pas per Quart de Poblet.

La consellera Mireia Mollà i la directora de Relacions Corporatives i Sostenibilitat de l'empresa cervesera, Carmen Ponce, han subscrit l'acord marc que prorroga les intervencions ambientals en l'Albufera a través d'una inversió de 400.000 euros.

Mollà ha destacat el "necessari compromís empresarial per a conciliar l'activitat econòmica assentada en el territori amb un model productiu sostenible i de valor afegit per a la Comunitat Valenciana, a través d'un full de ruta que reflectisca accions en positiu sobre l'entorn del qual formen part".

La iniciativa manté així els treballs d'eliminació de canya invasora i de regeneració del Barranc del Poyo amb flora i fauna autòctona. Des que començarà en 2017, el "Projecte Albufera" ha millorat la funcionalitat ecològica de l'espai, afavorint les condicions propícies per a la biodiversitat i recuperació del sòl, sent reconegut amb el Premi Europeu de Medi ambient de la Fundació Biodiversitat.

La planta situada a Quart de Poblet, a més, restitueix a l'Albufera més de 400 milions de litres d'aigua a l'any, aconseguint un balanç hídric neutre en la seua fàbrica.

Sobre aquest tema, Ponce s'ha referit "al compromís de Heineken Espanya amb la Comunitat Valenciana, que ens fa assumir la responsabilitat de créixer de forma sostenible, cuidant les fonts d'aigua, contribuint al fet que el cicle recupere el seu estat natural per a combatre els efectes de la crisi climàtica, contribuint al progrés del territori i de les persones amb les quals convivim".

Així, el conveni permet aprofundir en la millora de l'entorn del Barranc del Poyo durant els pròxims quatre anys, i mantenir els treballs per a garantir l'equilibri hídric de la zona.

Destacats