Transició Ecològica incorpora un helicòpter i un equip dron a les tasques de prevenció d'incendis

Mireia Mollà visita la zona afectada pel foc a Caudiel des del nou equip aeri que intensifica la vigilància preventiva i suma esforços contra el foc

Guardar

Nou helicòpter per a la prevenció d'incendis
Nou helicòpter per a la prevenció d'incendis

La conselleria de Transició Ecològica incorpora un helicòpter i un equip de RPAS (dron) a les tasques de prevenció d'incendis i recupera els mitjans aeris assignats a aquests treballs.

La consellera Mireia Mollà, acompanyada del director general de Prevenció d'Incendis, Diego Marín, i del gerent de VAERSA, Ferran García-Ferrer, s'ha desplaçat a l'aeròdrom de Viver (Castelló) per a visitar la zona afectada pel foc a Caudiel i conéixer els serveis que permetran intensificar la vigilància preventiva i sumar esforços en la lluita contra el foc.

"Des de 2015 hem duplicat la inversió en matèria de prevenció d'incendis i la recuperació d'aquests recursos, després de 18 anys, permet ampliar el focus i la mirada aèria per a prevenir en les millors condicions possibles", ha afirmat Mollà.

La titular del departament autonòmic ha explicat que l'helicòpter inclou una càmera per a la retransmissió en directe de les imatges i que els equips actuaran en coordinació amb el servei d'emergències en l'alerta, coordinació i control zonal des de l'aire, allí on siga necessari, de llarg a llarg del territori.

El servei, una inversió de prop de 400.000 euros a través de l'empresa pública VAERSA, dependent de la Conselleria, augmentarà la vigilància en situacions de risc amb especial atenció en el cas de tempestes amb aparell elèctric, al costat del suport en el seguiment d'infraestructures de prevenció com a depòsits d'extinció, observatoris forestals o tallafocs -en la seua construcció o control de manteniment-.

L'equip RPAS (dron), que ja s'està utilitzant en l'anàlisi i avaluació de l'incendi de Venta del Moro, facilitarà el control de punts calents, així com a tasques de planimetria, mesurament i seguiment d'infraestructures de prevenció d'incendis.

El pressupost de Prevenció d'Incendis Forestals supera els 27 milions d'euros, un 40% més pel que fa al de 2016, data en què es va crear la Direcció general que no existia fins llavors com un departament específic.

Per programes, destaca l'increment en la inversió destinada al manteniment d'infraestructures de prevenció que puja un 78%, passant de 5 milions en 2015 a més de 9 en l'últim exercici, mentre que el Servei de Vigilància Preventiva ha crescut un 30%.

Destacats