Susana Camarero: "Des del Consell atendrem les diverses realitats i necessitats de les persones majors i revalorarem la seua participació en la societat"

Guardar

La vicepresidenta segona Susana Camarero ha visitat el Centre d'Envelliment Actiu 'Jorge Joan' de València
La vicepresidenta segona Susana Camarero ha visitat el Centre d'Envelliment Actiu 'Jorge Joan' de València

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha assegurat que des del Consell es posaran en marxa totes les mesures i recursos "per a atendre les diverses realitats i necessitats de les persones majors i revaloritzar la seua participació en la societat".

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Persones Majors, que se celebra diumenge 1 d'octubre, la vicepresidenta segona ha destacat la importància d'"avançar en la construcció d'una societat per a totes les edats basada en la consolidació dels drets relacionats amb el benestar i la qualitat de vida de les persones majors".

En aquesta data, la vicepresidenta segona ha volgut fer una crida per a posar "en valor el rol dels nostres majors en la societat i la seua contribució al desenvolupament" i fer possible entre tots "ciutats més amigables per a ells i elles".

En la Comunitat Valenciana, segons dades de l'Institut Valencià d'Estadística corresponents a 2022, prop del 20% de la població té més de 65 anys, cosa que significa 1.000.000 de persones.

L'evolució demogràfica suposa un "repte per a les polítiques actuals" i cal actuar en conseqüència, tal com ha recalcat Camarero. "Hem de mantindre i continuar fomentant mesures i actuacions que permeten consolidar aquesta major longevitat de manera activa i saludable" i, en aquest sentit, ha assenyalat el seu compromís de continuar implementant l'Estratègia Valenciana d'Envelliment Actiu i Lluita contra la Soledat no Desitjada.

Així, la vicepresidenta segona ha destacat alguns dels reptes que s'abordaran des de la Conselleria com a "mesures de prevenció i intervenció" en els casos de la soledat no desitjada; la disminució de la bretxa i la burocràcia digital; foment de la participació activa i la visibilització de les persones majors en tots els àmbits de la societat, "tenint en compte la seua experiència i saviesa", i facilitar l'accés als serveis públics "sense posar-los traves".

Així mateix, ha posat l'accent principalment en la vigilància en el bon tracte a les persones majors, "amb especial esment a la violència exercida sobre la dona"; l'impuls de les llars compartides i l'habitatge col·laboratiu sènior, model cohousing o la millora en les cures en el domicili, entre altres mesures.

Visita al CEA 'Jorge Juan'

Susana Camarero ha visitat les instal·lacions del Centre d'Envelliment Actiu (CEA) 'Jorge Joan' de València, on ha pogut conversar amb l'equip directiu del centre, professionals i persones usuàries.

Durant la visita, la vicepresidenta segona ha destacat la importància dels CEA com a recurs d'envelliment actiu amb serveis d'atenció preventiva i especialitzada que permet als seus usuaris i usuàries "mantindre's en forma i romandre en el seu mitjà familiar i social, així com previndre la soledat no desitjada".

Aquests centres, segons ha assenyalat, s'adapten "a les necessitats de l'actual perfil de les persones que accedeixen a l'edat de jubilació, amb una diversificació d'activitats i d'una oferta concorde al que les persones majors demanden".

En l'actualitat, hi ha 34 centres d'aquestes característiques en la Comunitat Valenciana, amb més de 193.000 persones sòcies. El mes vinent començaran els diferents tallers i cursos que organitzen en sis àrees d'actuació: àrea de prevenció i manteniment de la salut; de rehabilitació i preventiva; d'informació i formació; d'activitats fisicoesportives; de tallers ocupacionals i, finalment, àrea social i educativa. Anualment, al voltant de 15.500 persones s'inscriuen per a participar en ells.

Arxivat a:

Destacats