Simulacres, tallers i xarrades: així serà la primera Fira de les Emergències de Xàtiva

Durant el matí d'este divendres es podran trobar carpes informatives en l'Albereda Jaume I i també hi haurà dues xarrades i un simulacre d'actuació

Guardar

Servei d'Emergències Sanitàries
Servei d'Emergències Sanitàries

Xàtiva es prepara per a acollir la primera edició de la Fira de les Emergències, un esdeveniment que busca acostar a la població coneixements i habilitats en matèria de primers auxilis i actuació enfront de situacions d'emergència sanitària. Organitzada per l'Associació d'Estudiants de la Medicina en Emergències Sanitàries (AEMES), en col·laboració amb l'Ajuntament i la Policia Local, esta fira es durà a terme este divendres 3 de maig en l'Albereda Jaume I.

La inauguració està programada per a les 9.30 hores i s'espera que la jornada estiga repleta d'activitats informatives i formatives. Les carpes temàtiques distribuïdes en el recinte oferiran informació detallada sobre diverses situacions d'emergència, brindant als assistents l'oportunitat d'aprendre com actuar adequadament en cas de trobar-se en una emergència sanitària.

Entre els temes que s'abordaran, s'inclouen primers auxilis en RCP (Reanimació Cardiopulmonar), actuació enfront d'ennuegades en adults i xiquets, cura de ferides, cremades, picades i mossegades d'animals. També s'oferiran tallers sobre protecció solar, detecció de possibles melanomes, embenatges bàsics, salut sexual i de la dona, així com pèrdua de consciència, síncope i epilèpsia.

La participació d'estudiants de Medicina i Infermeria, així com de professionals de l'àmbit de la salut, garantirà la precisió i accessibilitat de la informació per a tots els assistents, promovent així una major consciència i preparació enfront de situacions d'emergència.

Xarrades divulgatives

Paral·lelament, es duran a terme dues xarrades de divulgació a la Casa de Cultura. Una d'elles versarà sobre com desmentir mites i arribar al pacient de manera efectiva, a càrrec de Maria Teresa Tortosa Carreres, i es realitzarà de 10.30 a 11.30 hores. La segona xarrada tractarà sobre el servici sanitari prestat en una marató, i serà impartida per Vicent Arbona Sendra, d'11.45 a 12.45 hores.

La jornada conclourà amb un simulacre d'actuació enfront d'una emergència, que es durà a terme entre les 12.45 i les 14.30 hores en l'Albereda Jaume I. En este simulacre participaran diferents entitats i organismes, entre ells Creu Roja, els bombers i el Servici d'Emergències Sanitàries (SES).

Participació ciutadana i de centres educatius

La regidora de Sanitat i Policia Local, Xelo Angulo, ha destacat la importància d'esta jornada en el marc del Pla Territorial d'Emergències de Xàtiva. Concretament, més d'un centenar de voluntaris i voluntàries, així com diversos cossos de seguretat i emergència, seran presents per a garantir l'èxit i la seguretat de l'esdeveniment.

Angulo també ha posat l'accent que la jornada està oberta a tota la ciutadania i s'ha estés la invitació als centres educatius locals, amb l'objectiu de promoure la consciència i la preparació enfront de situacions d'emergència en la comunitat.

Amb tot això, la capital de la Costera serà l'escenari d'una jornada que proporcionarà els coneixements i habilitats necessàries a aquelles persones que s'acosten per a poder actuar en casos d'emergència.

Destacats