Set vols de Ryanair a Alacant i cinc a València pateixen retards per la vaga de tripulants de cabina

Guardar

Centenars de turistes fan cues als llocs d'embarcament de Ryanair
Centenars de turistes fan cues als llocs d'embarcament de Ryanair

Almenys sis vols han sigut cancel·lats i 78 han registrat retards aquest dilluns, entre ells en l'aeroport d'Alacant i en el de València, en la primera de les quatre jornades de vaga per a aquesta setmana de tripulants de cabina de passatgers (TCP) convocada pels sindicats ÚS i Sitcpla.

Segons ha informat ÚS, fins a les 11.00 hores d'aquest dilluns, festivitat en tota Espanya per l'Asunción de la Verge, s'han registrat dues cancel·lacions amb origen des de Barcelona-El Prat, la destinació del qual eren Milà Bèrgam i Roma Fiumicino; i altres dos vols que tenien prevista la seua arribada a l'aeroport de Barcelona, des dels mateixos orígens d'aquestes dues ciutats italianes. A més, s'han cancel·lat altres dos amb eixida i arribada en l'aeroport de Palma.

Pel que fa als retards, afecten principalment a Palma, amb 19 vols entre eixides i arribades; seguit de Barcelona, amb 14; Màlaga, amb 12; Madrid, amb huit; Eivissa i Alacant, amb set --un en eixides i sis en arribades en el cas d'Elx-- i cinc en l'aeroport de València, amb dos retards en eixides i tres en arribades.

La portaveu d'ÚS-Ryanair en la base del Prat, Mónica Ortega, ha subratllat que l'objectiu dels sindicats amb aquests aturs és el d'aconseguir que Ryanair s'assega a negociar "amb ÚS i Sitcpla un conveni col·lectiu d'acord amb la legislació laboral espanyola".

A més, ha denunciat que s'havia produït quatre nous acomiadaments en la base de Barcelona, amb el que són ja "un total de 15 companys acomiadats per exercir el seu dret a vaga".

Després dels aturs iniciats des de juny, tots dos sindicats mantenen la convocatòria de vaga setmanal fins al pròxim 7 de gener de 2023 per a demanar a la companyia la signatura d'un conveni col·lectiu sota la legislació espanyola.

Destacats