Serveis sociales evita el tall de subministrament d'aigua a 1.748 famílies sense recursos de València

Isabel Lozano ha anunciat que la Junta de Govern Local de divendres renovarà el conveni entre l’Ajuntament de València i Emivasa, tal i es fa des de l’any 2016 de forma ininterrompuda

Guardar

La regidora d'Habitatge i Serveis Socials, Isabel Lozano
La regidora d'Habitatge i Serveis Socials, Isabel Lozano

La regidora de Servicis Socials de l'Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha explicat que la Junta de Govern Local de divendres aprovarà la renovació del conveni entre l'Ajuntament i l'Empresa Mixta Valenciana d'Aigües, Emivasa, que ha evitat el tall del subministrament d'aigua a 1.748 famílies sense recursos durant el 2021.

Es tracta d'un conveni que garanteix un bé bàsic, com és l'aigua, a totes les famílies de la ciutat i que s'aprova des de l'any 2016 de manera ininterrompuda.

El conveni està subscrit per la Regidoria de Servicis Socials i l'empresa d'Aigües i estableix que, en el cas que una família no puga pagar la factura de l'aigua, Emivasa es farà càrrec de l'import corresponent al consum d'aigua (fins a un import global de 60.000 €), i l'Ajuntament de València es farà càrrec de l'import corresponent a taxes i impostos.

La regidoria de Servicis Socials ha establert com a objectiu prioritari atendre les necessitats bàsiques de persones que, per les seues dificultats econòmiques, es troben en risc d'exclusió social. "En aquest context gestionem les sol·licituds d'ajudes d'emergència per cobrir les citades necessitats, entre elles el pagament del servici bàsic del subministrament d'aigua potable", ha explicat la regidora Isabel Lozano.

Servicis Socials, prèvia valoració de les sol·licituds d'ajuda rebudes, comunica a l'empresa cada setmana la relació detallada de les factures que hauran de ser ateses en virtut del conveni.

Per la seua banda, Emivasa, una vegada rebudes i registrades les peticions d'ajuda concedides per l'Ajuntament, procedeix a interrompre les eventuals ordres de suspensió de subministrament que puguen afectar els domicilis relacionats, i donarà per cobrats els rebuts.

Isabel Lozano ha apel·lat a la "consciència de les institucions". "Tenim molt clar que la prioritat de les polítiques del govern de Joan Ribó han de ser les persones, i més encara aquelles que ho estan passant malament. De l'actual crisi hem d'eixir d'una manera molt diferent de l'anterior, hem de tirar endavant tots junts, sense deixar a cap persona enrere", ha afirmat.

Durant l'any 2021 entre l'Ajuntament i Emivasa van assumir una quantitat de 295.394,94 euros corresponents a 1.490 factures.

Destacats