Així serà el nou Hospital de Xàtiva: laboratoris més moderns, una àrea de rehabilitació accessible i nous espais administratius

Sanitat té previst invertir més de 75 milions d'euros per a l'execució de les obres

Guardar

Hospital Lluis Alcanyís de Xàtiva
Hospital Lluis Alcanyís de Xàtiva

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha donat a conéixer el Pla Director de reforma, adequació i ampliació de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva. Un pla amb el qual la Generalitat Valenciana invertirà més de 75 milions d'euros i que donarà resposta a les necessitats assistencials presents i futures de la ciutadania de la zona.

I és que a més de l'ampliació de la capacitat en l'àrea d'hospitalització, una vegada es realitze la reforma, l'hospital comptarà amb 20 consultes externes més, potenciant-se, a més, la cirurgia sense ingrés de curta estada i el servei de psiquiatria.

L'objectiu després de les actuacions desenvolupades per fases és ampliar la superfície del centre en 10.682 metres quadrats més, de manera que l'Hospital de Xàtiva passarà de tindre 40.135 a 50.817 metres quadrats, per la qual cosa tindrà una major capacitat assistencial per a atendre la població. Les obres permetran disposar de 295 llits d'hospitalització en lloc de les 266 actuals.

D'una banda, es durà a terme la construcció de nous edificis, que acolliran laboratoris més moderns, el servei de rehabilitació amb un disseny més accessible i nous espais administratius.

A més, en l'actual edifici de l'Hospital de Xàtiva es durà a terme una reforma de 40.135 metres quadrats, la qual cosa permetrà entre altres aspectes que les consultes externes passen de les 78 actuals a 98 consultes. L'objectiu és habilitar les consultes externes perquè siguen més accessibles i humanitzades.

Així mateix, s'ampliarà el bloc quirúrgic, l'UCI, la UCSI i l'àrea d'Urgències i Curta Estada. Les obres contemplen la millora de l'accessibilitat i dels serveis d'hospitalització, així com actualitzar les instal·lacions de tots els serveis assistencials.

Unes obres que el conseller Miguel Mínguez ha qualificat "de gran envergadura" i ha anunciat que es realitzaran "de manera escalonada".

Margarita Llaudes, Miguel Mínguez i Roger Cerdà en el nou Hospital de Dia Oncològic de Xàtiva
Margarita Llaudes, Miguel Mínguez i Roger Cerdà en el nou Hospital de Dia Oncològic de Xàtiva

Nou Hospital de Dia Oncològic de Xàtiva

Pel que respecta al nou Hospital de Dia Oncològic de Xàtiva, la construcció del qual ha suposat una inversió de més d'1,2 milions d'euros i 400.000 euros per a dotar-ho del millor equipament, compta amb sis consultes mèdiques i una d'infermeria, dues habitacions individuals habilitades i equipades per a facilitar l'aïllament en cas de ser necessari.

A més, compta amb una sala de tractaments dotada de 24 butaques per a tractament d'última generació i una àrea de tractament amb huit llits. Així mateix, disposa d'una àmplia sala d'espera amb recepció, control d'infermeria i una zona de preparació de tractaments i està dotat de l'última tecnologia en eficiència energètica en il·luminació i climatització.

D'altra banda, s'ha dut a terme una obra complementària d'obertura d'un accés amb doble porta automàtica independent des de l'exterior de l'edifici, que compta amb un accés directe des de l'àrea d'urgències generals, la qual cosa permet un ràpid trasllat d'aquells pacients que puguen necessitar-lo.

En 2022 el servei d'Oncologia de l'Hospital de Xàtiva va atendre 15.427 consultes, 6.847 d'elles van requerir tractaments que s'administren en el mateix hospital. Aquests pacients podran rebre una assistència de major qualitat gràcies a la posada en marxa d'aquest nou centre sanitari.

Arxivat a:

Destacats