Torrent prepara la Setmana de la Mobilitat amb un extens programa d'actes

Entre el 15 i el 23 de setembre hi haurà activitats, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat

Guardar

Presentació de la Setmana de la Mobilitat de Torrent
Presentació de la Setmana de la Mobilitat de Torrent

Sota el nom de "Rodant per Torrent", aquest municipi de l'Horta de València prepara la Setmana de la Mobilitat. Unes jornades que, després de tres anys de realitzar-se de manera limitada per la pandèmia, arriben aquest mes de setembre amb un complet programa d'activitats.

Concretament, se celebrarà entre el 15 i el 23 de setembre, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, i està organitzada per l'Ajuntament, amb la col·laboració de diferents col·lectius i associacions locals.

La finalitat d'enguany és conscienciar a la ciutadania, posant el focus en els veïns i veïnes més joves, perquè s'identifiquen en la importància d'utilitzar mitjans de transport sostenible en detriment del cotxe, una acció clau per a combatre el canvi climàtic.

Fira del Vehicle Elèctric

Torrent comptarà, un any més, amb la Fira del Vehicle Elèctric, un dels plats forts de la setmana, i un dels punts neuràlgics on se centralitzaran alguns actes. En aquesta fira participaran les principals marques d'automòbils elèctrics, així com mitjans de transport alternatius com a bicicletes o patinets.

A més, aprofitant que la ciutat celebra l'any de la música, a les vesprades s'amenitzarà la visita a aquesta fira per part de les i els músics locals, que recorreran el recinte pujats a un tricicle cedit per Soterranya, un col·lectiu solidari que obrirà les seues portes la vesprada dels dijous per a mostrar la seua labor.

Un altre dels actes centrals està previst per al dissabte 17, dia en què es realitzarà un passeig per les diferents places de Torrent. En cada punt de trobada hi haurà diferents jocs relacionats amb la mobilitat: jocs, manteniment i ús bàsic de la bicicleta, multes morals, pista de karts i personalitzat de bicicletes, patinets o patins. Volem que les famílies gaudisquen d'un dia a l'aire lliure. Acabarà amb sortejos entre els participants i sopar.

"El transport del futur" serà el nom de la xarrada-col·loqui que reunirà ponents com José Ramón Bauzá, María Pérez, Bartolomé Nofuentes; es projectarà el documental "Sobre ruedas"; es realitzarà un descens amb bicicleta des de Barraques; un pàrquing day amb jocs infantils i activitats guanyant per a les persones un lloc habitual per a cotxes; una campanya de conscienciació sobre conductes incíviques; un desdejuni sostenible per a la gent que va amb bicicleta al treball; i passejos per la marjal i el Vedat.

Destacats