Sanitat proposa inocular a quarta dosi de la vacuna de la COVID-19 al setembre

Carolina Darias, ministra de Sanitat, ha declarat que és "previsible" que la inoculació es realitze a mitjan setembre

Guardar

Una dona rep una dosi de la vacuna contra la COVID 19 a València
Una dona rep una dosi de la vacuna contra la COVID 19 a València

Carolina Darias, ministra de Sanitat, ha afirmat que la inoculació de la quarta dosi de la vacuna contra la COVID-19 es produïsca "al llarg del mes de setembre, a partir de la segona quinzena de setembre".

Així ho ha declarat als mitjans de comunicació presents a Salamanca, on la ministra ha realitzat una visita al Complex Assistencial Universitari acompanyada pel president de la Junta de Castella i Lleó, Fernández Mañueco.

D'acord amb la proposta de la Ponència de Vacunació, la Comissió de Salut Pública ha establit que els majors de 80 anys i persones en residència seran les primeres a rebre la burxada, seguides de les persones majors de 60 anys.

En la resta de ciutadans, els menors de 60 anys, la inoculació de la quarta dosi dependrà dels criteris dels experts i expertes de la ponència. "Estem a l'espera d'aqueixa decisió tècnica, perquè es puga incorporar, que seria el nostre desig, però, en qualsevol cas, cal esperar per l'autorització", ha afegit Carolina Darias.

Quant a la data definitiva, la ministra ha declarat que encara estan a l'espera del que exposen els experts i també de la Comissió de Salut Pública. Així i tot, ha afirmat que l'administració de la quarta dosi arribarà "amb l'arribada de noves vacunes, adaptades a variants" i que "poguera ser al llarg del mes de setembre, a partir de la segona quinzena de setembre".

Vacunació de la grip

És possible que la vacunació de la quarta dosi de la COVID-19 es realitze al mateix temps que la de la grip en els majors de 60 anys, segons ha detallat Carolina Darias, una vegada s'haja administrat la quarta dosi als col·lectius prioritaris que són els majors de 80 anys i els presents en residències.

"Hi ha bastants possibilitats que hi haja coincidència amb la de la grip, la campanya de la qual s'ha establit des de la Comissió de Salut Pública entre la tercera setmana d'octubre i la primera de novembre", ha afirmat la ministra.

Arxivat a:

Destacats