Sanitat licita per 3,8 milions d'euros tres nous equips per a tractar a pacients amb càncer de mama durant la cirurgia

Es tracta d'acceleradors d'electrons mòbils que mitjançant radioteràpia intraoperatòria administren tot el tractament en una única dosi durant la intervenció quirúrgica

Guardar

Dona sostenint un llaç rosa, símbol de la lluita contra el càncer de mama
Dona sostenint un llaç rosa, símbol de la lluita contra el càncer de mama

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en la Plataforma de Contractació la licitació de tres nous acceleradors d'electrons mòbils per al tractament de pacients amb càncer de mama a través de la tècnica de radioteràpia intraoperatòria.

El pressupost de licitació dels tres equips ascendeix a 3,8 milions d'euros, i s'instal·larà un en cada província, en concret a l'Hospital Clínic de València, Hospital General d'Elx i a l'Hospital Provincial de Castelló. Així mateix, el termini de licitació per a la presentació d'ofertes és de sis mesos.

L'adquisició d'aquests tres equips permetrà estendre la tècnica de radioteràpia intraoperatòria per al tractament de càncer de mama en la xarxa pública del sistema sanitari valencià. Es tracta d'una tècnica que permet a determinades pacients rebre tot el tractament radioteràpic que necessiten en una única dosi durant el mateix procés de la intervenció quirúrgica.

En la Comunitat Valenciana es podran beneficiar d'aquesta mena de tractament a més de 400 dones. La tècnica consisteix a administrar una dosi en la zona del tumor durant l'operació quirúrgica, de manera que les pacients reben tot el tractament en una única fracció, la qual cosa redueix el risc de toxicitat i el temps total de tractament.

D'altra banda, aquesta nova tècnica permet un important salt tecnològic en l'administració de tractaments radioteràpics en pacients oncològics, ja que s'empra també en pacients amb una altra mena de patologies com és el càncer de pàncrees o el sarcoma i en tumors ginecològics. Gràcies a aquesta nova tècnica s'aconsegueix un major control de la malaltia en disminuir el nombre de tractaments i minimitzar els efectes secundaris, i es millora tant l'eficiència del nostre sistema sanitari públic com la qualitat de l'atenció prestada.

Destacats