Sanitat habilita 200 punts de donació addicionals durant la campanya d'estiu per a aconseguir més de 26.000 unitats de sang

La iniciativa recorda als pacients que necessiten transfusions de sang per a viure o millorar la seua salut

Guardar

Visita del conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, a la presentació de la campanya estival del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana
Visita del conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, a la presentació de la campanya estival del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha assistit aquest matí a la presentació de la campanya estival del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV), que arranca hui amb l'objectiu de recollir més de 26.000 unitats de sang fins a agost. El CTCV ha habilitat per a aquesta fi, a més dels punts habituals, més de 200 localitzacions típiques estivals per a facilitar la donació.

Aquests punts addicionals, per al conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, "són vitals per a proveir els hospitals, que necessiten sang cada dia". Per aquest motiu, Mínguez ha animat a la ciutadania a continuar demostrant, també a l'estiu, "la seua generositat i altruisme" i ha aprofitat l'ocasió per a tornar a "agrair al personal sanitari el seu treball per a fer-ho possible".

Així mateix, el conseller de Sanitat ha destacat que "els ciutadans de la Comunitat Valenciana des de fa anys han mostrat una solidaritat especial en la donació. Aquesta solidaritat en període no vacacional és estable, es consolida fàcilment, i hem considerat oportú acostar els punts d'extracció sanguínia a les persones que es troben de vacances per a facilitar la donació".

En aquest sentit, Mínguez ha volgut insistir en la importància de la donació, i ha manifestat que "la donació de sang significa en aquests moments salvar vides. Les malalties, els traumatismes amb sagnat o les ferides greus no descansen a l'estiu. Per tant, és absolutament imprescindible acostar els punts d'extracció a la gent, ja que hi ha una predisposició de la gent a donar", ha indicat.

En aquest sentit, la directora del CTCV, Cristina Arbona, ha recordat que "no es tracta només de l'atenció a víctimes d'accidents de trànsit o intervencions quirúrgiques d'urgències sinó, també, de malalts oncològics, cirurgies programades, persones amb anèmies cròniques i altres patologies que requereixen periòdiques transfusions de sang".

Així, la campanya incideix enguany en la necessitat de donar sang en vacances, ja que en aquesta època també es pot aconseguir millorar la vida de molts malalts.

Els llocs de donació i els dubtes més freqüents es poden consultar en les xarxes socials del CTCV i en la seua pàgina web del centro-transfusion.san.gva.es

Balanç a la Comunitat Valenciana fins al 15 de juny

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) ha obtingut, des del passat mes de gener, un total de 79.395 unitats de sang entre les tres províncies. En concret, 44.520 unitats a València, a Alacant 26.758 i a Castelló 8.117 unitats. Així mateix, s'han registrat quasi 8.000 voluntaris que per primera vegada donaven.

Es recuperen els nivells previs a la pandèmia

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) va finalitzar l'any 2021 amb un total de 171.529 donacions de sang: 92.687 unitats a València, 18.690 a Castelló i 60.152 a Alacant. Xifres que recuperen els nivells d'abans de la pandèmia. Es van presentar a donar per primera vegada 13.575 voluntaris: 7.438 a València, 4.579 a Alacant i 1.558 a Castelló.

Quant al gènere, en 2021, van donar un 55,68% d'homes i un 44,32% de dones. Els percentatges s'igualen més si es té en compte que les dones només poden donar tres vegades a l'any i els homes, quatre.

Per franges d'edat; el 26,2% dels donants tenia entre 18 i 35 anys; el tram de 36 a 45 anys va concentrar un 23,4% dels donants, i els d'edats compreses entre 46 i 65 anys van representar el 50,4%.

Arxivat a:

Destacats