Sanitat facilita a més de 16.200 pacients l'accés als tractaments antivirals per a l'Hepatitis C des de l'any 2015

La taxa de resposta al tractament de les persones infectades és superior al 95 %

Guardar

Hospital La Fe de València
Hospital La Fe de València

El dia 1 d'octubre se celebra el Dia Internacional contra l'Hepatitis C, una malaltia del fetge que es transmet a través de la sang. De fet, el virus de l'Hepatitis C provoca una deterioració progressiva del fetge i la seua funció, mesurats pel grau de fibrosi hepàtica, que poden conduir a cirrosi i fallada hepàtica.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública treballa de forma molt intensa en estratègies de prevenció d'aquesta malaltia, mitjançant campanyes informatives, així com en la identificació de possibles pacients amb malaltia activa per a poder iniciar els tractaments en fases primerenques.

De fet, des de l'any 2015, la Conselleria de Sanitat finança els tractaments antivirals per a l'Hepatitis C, i fins hui, ja han sigut 16.293 pacients els que han sigut tractats en la Comunitat Valenciana.

L'estratègia de la Conselleria de Sanitat s'ha centrat a identificar als pacients que pateixen Hepatitis C en la Comunitat Valenciana i facilitar-los l'accés als nous tractaments, ja que a causa del cost resulten inaccessibles per a moltes de les persones que pateixen aquesta malaltia.

Per a això, Sanitat ha invertit prop de 297 milions d'euros destinats a finançar aquests tractaments antivirals des de l'any 2015. Així, únicament des de gener fins a agost d'aquest any 2021, han iniciat tractament per a l'Hepatitis C en la Comunitat Valenciana 436 pacients.

El cost dels tractaments per a aquests pacients ha suposat una inversió de 3,1 milions d'euros.

La finalitat és que tots els pacients que pateixen aquesta patologia puguen accedir als tractaments, ja que la taxa de resposta al tractament de les persones infectades és superior al 95%.

A més, des de l'aparició dels nous antivirals s'ha anat ampliant l'accés de pacients segons el grau de fibrosi i, de fet, la Comunitat Valenciana va ser una de les primeres autonomies que va ampliar els criteris a l'hora de prioritzar l'accés a aquests tractaments.

D'altra banda, Sanitat compta amb un Comité de Seguiment en el qual participen les associacions de pacients i el subcomité assessor de personal expert clínic (de Medicina i Farmàcia), que es fa càrrec de l'estratègia de garbellat de possibles casos que puguen estar sense diagnosticar en la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d'identificar-los per a iniciar els tractaments.

Destacats