Sanitat comença a citar en centres de salut als menors pendents de vacuna després d'acabar la fase en col·legis

Guardar

Vacuna pediàtrica contra la Covid
Vacuna pediàtrica contra la Covid

La Conselleria de Sanitat està contactant per SMS o per telèfon amb els pares, mares o tutors dels menors de 5 a 12 anys que estan pendents de rebre la primera o la segona dosi de la vacuna contra la covid-19 per a citar-los en punts de vacunació o centres de salut, una vegada finalitzada la fase de vacunació pediàtrica en col·legis.

Les citacions per als centres de salut han començat a realitzar-se des d'aquesta setmana per part del departament que dirigeix Ana Barceló. A més, les famílies també poden sol·licitar cita en atenció primària per a vacunar als seus fills que encara no estiguen immunitzats.

En el cas de menors que s'hagen contagiat s'ha de deixar transcórrer un termini de huit setmanes per a rebre la dosi pendent, recorda la Conselleria de Sanitat.

SEGONA DOSI

La segona dosi de la vacuna contra la covid a l'alumnat de 9 a 11 anys, així com al d'Educació Especial, va començar a administrar-se en els centres educatius des del passat 10 de febrer.

En aquesta segona fase, els alumnes que van rebre la primera dosi de la vacuna al desembre, tant de Centres d'Educació Especial com de les edats compreses entre els 9 i els 11 anys, que complien les condicions per a rebre la segona, així com tot l'alumnat al qual, per diferents motius, no se li va poder administrar en el seu moment la primera dosi, podien vacunar-se en els centres educatius en horari lectiu a partir d'aqueixa data.

Una vegada conclosa aqueixa fase, l'alumnat de 5 a 8 anys que haja de rebre la segona dosi, així com tot l'alumnat que, per diferents casuístiques no va poder vacunar-se en el seu centre educatiu, comença ara a ser informat per la Conselleria de Sanitat per a procedir a la seua vacunació en els punts establits per a la població en general.

En la Comunitat Valenciana la població pediàtrica a vacunar és de 352.220 menors de cinc a onze anys, dels quals, amb data de 19 de febrer, segons les dades del Ministeri de Sanitat, 232.441 ja han rebut almenys la primera dosi, és a dir, el 66,0 %, i 24.941 amb la pauta completa, el 7,1%, encara que fonts de la Conselleria de Sanitat han assegurat a Europa Press que hi ha hagut un problema amb la càrrega de dades, que s'està parlant amb el Ministeri per a solucionar-lo i que la xifra està, igualment, per damunt de la mitjana, que és del 13,6%.

D'acord amb les dades que recull el Ministeri, la Comunitat Valenciana se situa en quasi deu punts per damunt de la mitjana nacional en primera dosi pediàtrica administrades (en el conjunt d'Espanya és del 56,9) mentre que en el percentatge de segona vacuna és la penúltima al país, només per darrere de Balears (6,6% de la població pediàtrica amb pauta completa). No obstant això, el departament de Barceló subratlla que existeix un decalatge en les dades, ja que en aquest apartat també l'autonomia està per damunt de la mitjana i s'està en procés de correcció.

Segons les dades de la Conselleria de Sanitat, amb data de 23 de gener, abans de l'inici de la segona fase, més de 215.000 escolars havien rebut la vacuna contra la covid-19: 26.050 a Castelló, 76.314 a Alacant i 113.277 a València.

Una vegada represa la immunització després del Nadal s'havien administrat 107.896 dosis pediàtriques, la majoria, 92.834, a menors d'entre cinc i huit anys, la franja en la qual es va centrar en aqueix moment el procés. Altres 15.062 dosis es van administrar a menors d'entre nou i onze anys que no l'havien rebuda en la primera fase.

Arxivat a:

Destacats