Sanitat activa l'enllaç per a tramitar les baixes i les altes automàtiques a pacients covid

Guardar

 Enllaç per a les baixes laborals de la Conselleria de Sanitat
Enllaç per a les baixes laborals de la Conselleria de Sanitat

La Conselleria de Sanitat ja ha activat l'enllaç per a sol·licitar les baixes laborals dels pacients covid diagnosticats per punts centralitzats d'obtenció de mostres de la xarxa pública, laboratoris privats o test d'antígens d'oficines de farmàcia, segons han informat fonts del departament que dirigeix Ana Barceló.

L'alta es donarà simultàniament set dies després si el pacient ja no presenta símptomes, encara que si persisteixen les manifestacions de la malaltia podrà ampliar-se la baixa el temps que siga necessari.

El formulari de sol·licitud del comunicat de baixa laboral per covid es pot descarregar en l'enllaç https://coronavirus.san.gva.es/es/solicitud-baja-laboral

A través de la inspecció sanitària, el comunicat de baixa es comunicarà a l'INSS i d'allí a les empreses directament. Les persones que s'hagen fet un test d'autodiagnòstic hauran de confirmar el positiu en qualsevol dels dispositius acreditats, incloent-hi laboratoris privats o oficines de farmàcia.

Aquesta mesura es va acordar dimecres passat en la reunió que van mantenir la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, per a habilitar un sistema que agilite la tramitació de baixes i altes laborals.

Arxivat a:

Destacats