Sanitat aclareix que la pista de discoteques està prohibida i obliga a deixar un seient lliure en cinemes i teatres

Una nova ordre matisa la desescalada en espais culturals i afig les mesures sobre els esdeveniments esportius de la Interterritorial

Guardar

Una parella en una sala de cinema durant el primer cap de setmana amb estrenes en les pantalles després de la supressió de l'Estat d'Alarma
Una parella en una sala de cinema durant el primer cap de setmana amb estrenes en les pantalles després de la supressió de l'Estat d'Alarma

La Conselleria de Sanitat ha modificat algunes mesures de la desescalada que van entrar en vigor aquest dimarts i estan vigents fins al 9 d'octubre a la Comunitat Valenciana, puntualitzant que el ball està permés en l'oci nocturn "sense ús de la pista o similar" i que cal deixar un seient lliure entre cada grup de persones en els cinemes, teatres o auditoris.

En una ordre publicada aquest dimecres a la vesprada en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), Sanitat matisa dos punts sobre els establiments i activitats d'oci i entreteniment i inclou un apartat de mesures relatives a cinemes, cinemes d'estiu, teatres, amfiteatres, auditoris, sales multifuncionales, sales d'arts escèniques i circs.

La resolució, signada per la consellera Ana Barceló, justifica els canvis en detectar la necessitat de "certes matisacions" en les mesures sobre celebracions, esdeveniments o concentracions de persones i relatives a establiments d'oci i entreniment per a "aclarir" la seua ordenació.

En els cinemes, teatres i auditoris, si es permet el consum de menjar i beguda en sala, és necessari deixar un seient lliure de distància en la mateixa fila entre persones o grup de persones no convivents. Fora d'aquest supòsit, l'aforament està decretat al 100 %.

En l'oci nocturn, si inicialment es va establir una distància d'un mínim d'1,5 metres entre les cadires de diferents taules, la nova ordre es limita a indicar que s'ha d'assegurar "el manteniment de la deguda distància de seguretat" per al consum de begudes i aliments. Es manté l'obligació de portar mascareta quan no s'estiga consumint.

També es recalca ara que està permés el ball però "sense ús de la pista de ball i similar", mentre en l'ordre del dilluns s'establia simplement que "sempre en l'espai que s'assigne o en el qual estiga situat cada usuari", alguna cosa que es manté al costat de l'obligació de la mascarilla i de guardar la distància.

Un altre dels canvis afecta a les mesures relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones. Si el dilluns es limitava a establir que han de complir amb l'horari de la restauració i l'hostaleria, ara s'inclou que estan obligats a respectar les mateixes condicions que aquests sectors "incloses les relatives al ball".

AFORAMENTS EN ESDEVENIMENTS ESPORTIUS

S'incorporen a més les mesures adoptades pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per als esdeveniments esportius multitudinaris, inclosos els de la Lliga Professional de Futbol i la Lliga de l'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB).

En concret, l'aforament està decretat ara al 80 % en espais tancats i al 100 % en oberts en lloc del 40 i al 60 %, respectivament. Es manté el reforç de la vigilància del compliment de l'obligatorietat de l'ús de mascareta durant la permanència en l'esdeveniment, inclosa l'àrea de condícies, així com en els moments d'entrada i eixida.

Destacats