La Safor registra la seua primera denúncia per punxades de drogues

Els fets van ocórrer la matinada d'aquest dijous en una coneguda discoteca de Gandia

Guardar

Persones en una discoteca (Antoine J.)
Persones en una discoteca (Antoine J.)

Una jove ha denunciat haver patit una punxada en una coneguda discoteca de Gandia aquesta matinada després de notar una punció a la seua cama.

L'avís al servei d'emergències s'ha produït al voltant de les 5:20 de la matinada per part de les amigues. Diverses patrulles de la Policia Local i Policia Nacional es van desplaçar ràpidament fins al lloc dels fets per a comprovar l'estat de salut de la jove.

La jove presentava una marca de punxada en el bessó de la cama dreta. A més, es trobava marejada, tenia nàusees, la boca adormida i entumiment als braços i a les cames. Després d'advertir aquests símptomes, els cossos de seguretat van cridar als serveis sanitaris perquè anaren fins al punt on es trobava la jove i l'atengueren. L'ambulància va decidir traslladar-la a l'hospital Francesc de Borja per a fer-li una anàlisi general per a esbrinar si li havien inoculat alguna substància.

Des del centre hospitalari ja han confirmat que s'ha activat el protocol per a aquests casos, establit per Sanitat aquesta setmana.

Aquest cas suposa la primera denúncia per burxada de la qual es té per coneixement a la comarca de la Safor.

Rècord de denúncies a la Comunitat Valenciana

Les Forces de Seguretat de l'Estat han sigut notificades fins a 14 vegades en tota la Comunitat Valenciana amb denúncies de diverses joves que van assegurar haver rebut una burxada en llocs de festa durant el passat cap de setmana.

No obstant això, Pilar Bernabé, delegada del Govern de la Comunitat Valenciana, va aclarir que en cap dels procediments oberts, i en els quals s'ha actuat sota el protocol, “s'ha detectat que s'haguera inoculat cap substància ni que hi haguera hagut cap mena d'agressió sexual o robatori vinculat a aquesta burxada prèvia”.

Protocol d'actuació

La Conselleria de Sanitat ha remés aquest dilluns als departaments de salut el nou protocol d'actuació enfront de casos de possible submissió química, que inclou les sospites de burxades, en el qual s'estableix un procediment coordinat d'actuació amb els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat (FFCCSE).

Primer es farà una recollida de mostres, es detallaran els símptomes i es registrarà el consum voluntari de medicaments. En cas d'agressió sexual, es contactarà amb el Servei de Ginecologia i el Mèdic Forense de Guàrdia, s'informarà les FFCCSE i s'activarà el Protocol per a aquests casos. A més, es valorarà proporcionar a la víctima profilaxi enfront del VIH i VHB, i en els casos de sospita de contacte sexual, se li practicarà una prova d'embaràs i profilaxi antibiòtica per a infeccions de transmissió sexual.

Segons la simptomatologia que es presente, es decidirà si precisa o no ingrés hospitalari i la pertinència de derivació a altres recursos assistencials.

Destacats