S'amplia el termini d'inscripció per a participar en la convenció ciutadana de salut mental

Els seleccionats que estiguen interessats tindran uns dies més per a emplenar la seua inscripció telemàticament

Guardar

Comissionat de la Presidència de la Generalitat per al Pla Valencià d'Acció per a la Salut Mental, Drogodependències i Conductes Addictives, Rafael Tabarés
Comissionat de la Presidència de la Generalitat per al Pla Valencià d'Acció per a la Salut Mental, Drogodependències i Conductes Addictives, Rafael Tabarés

La inscripció per a participar en la convenció ciutadana de salut mental s'allarga uns dies més. Aquest pas l'han de realitzar totes aquelles persones que van rebre una carta de la Generalitat en la qual se'ls comunicava havien sigut seleccionats per sorteig a partir d'una mostra descriptiva de la Comunitat Valenciana per a participar en la convenció ciutadana de salut mental.

El dia 1 de febrer es van començar a enviar les cartes que comunicaven als 9.000 seleccionats i aquests tenien de termini fins al dia 14 de febrer per a realitzar un formulari i formalitzar la seua inscripció, per a així confirmar que estan interessats a participar, però s'ha decidit que el procés s'allargarà uns dies més.

De tots els seleccionats inicialment que emplenen la seua inscripció i decidisquen que volen seguir en la convenció, es realitzarà una segona estratificació anonimitzada de la qual es triarà a 70 persones i els seus 70 respectius suplents mitjançant una mostra demogràfica socialment descriptiva de la població de la Comunitat Valenciana.

Està previst que aquestes 70 persones participen al llarg del mes de març en quatre sessions, la primera d'elles el dia 5, en les quals podran escoltar veus expertes, familiars de persones malaltes i representants del món acadèmic, perquè a l'abril puguen col·laborar en la redacció del Pla per a la Salut Mental de la Generalitat.

Com ha d'abordar-se la salut mental, drogodependències i conductes addictives en la Comunitat Valenciana? Aquesta serà la pregunta que els valencians i valencianes que hagen participat en les sessions hauran de contestar quan acabe el procés. La resposta es donarà mitjançant una sèrie de recomanacions elaborades de manera col·lectiva i consensuada, i que es validaran en sessió plenària.

L'objectiu d'aquest procés és que les persones anònimes puguen també ser partícips de la redacció d'un pla que els concerneix directament, com és el Pla Valencià d'Acció per a la Salut Mental, un assumpte que s'ha agreujat enormement arran de la situació de pandèmia i sobre el qual es necessiten prendre mesures urgents.

A la fi d'abril i principis de maig, prenent com a base la resposta col·lectiva dels assistents a les sessions sobre salut mental, un grup de persones expertes, familiars i diferents entitats relacionades duran a terme una proposta de redacció del pla de salut mental. Un aspecte fonamental que es tindrà molt en compte a l'hora de l'elaboració del pla és la seua perdurabilitat en el temps i el compromís i participació de tots els grups polítics.

Arxivat a:

Destacats