El rocòdrom més alt de la Comunitat Valenciana està a Alzira

GAIA Climb ha obert a Alzira el centre d'escalada més alt de la Comunitat Valenciana

Guardar

rocòdrom d'Alzira
rocòdrom d'Alzira

El rocòdrom més alt de la Comunitat Valenciana està a Alzira. GAIA Climb ha obert aquest centre d'escalada, que des de l'1 d'octubre ja es pot visitar per a gaudir d'aquest esport. De fet, el centre té com a objectiu convertir-se en un referent esportiu com a centre de tecnificació, però també com un punt de trobada per a acollir competicions i esdeveniments de tota mena.

El rocòdrom d'Alzira s'ha guanyat aquest títol en comptar amb una superfície de 825 m² dedicats a l'escalada i al ioga. Els seus murs escalables tenen 16 metres d'altura i vies de fins a 20 metres de longitud equipades amb autoasseguradors.

No obstant això, no és l'única cosa que ho diferencia, ja que és el primer rocòdrom valencià que compta amb un mur olímpic de velocitat de 15 metres en el qual es planegen celebrar competicions nacionals i internacionals. El rocòdrom incorpora també una zona de Boulder i entrenament de força i resistència, així com una escola d'escalada per a menors.

Les instal·lacions es completen amb vestuaris, una xicoteta cafeteria, zona chill-out i jardí.

Aquesta iniciativa liderada per María Jorques, emprenedora d'Alzira de 31 anys, ha sigut recentment seleccionada pel programa d'acceleració LLAMP CV 2022, impulsat per la Direcció General d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana.

"Amb GAIA Climb hem vingut a sumar, és a dir, volem tindre un triple impacte positiu en la comunitat d'escaladors, en la Terreta, específicament a la nostra comarca, la Ribera Alta i en la comunitat educativa i esportiva. Per això hem creat una instal·lació la més alta i completa possible. El rocòdrom està preparat tant per a l'entrenament de xiquets i escaladors principiants com per al desenvolupament de competicions de velocitat en el nostre mur olímpic", ha conclòs la directora d'aquest centre.

Destacats