Sanitat comunicarà a l'abril a Sanitas la reversió de l'Hospital de Manises que tornarà a ser de gestió pública

A partir del mes d'abril, s'iniciaran els tràmits de reversió del centre i serà el quart hospital que tornarà a ser gestionat per la Conselleria

Guardar

Hospital de Manises
Hospital de Manises

La Conselleria de Sanitat i Salut Pública, dirigida per Miguel Mínguez, notificarà el pròxim mes d'abril a Sanitas, l'empresa privada que gestiona actualment l'Hospital de Manises, la seua intenció de no prorrogar el contracte perquè el centre hospitalari torne a estar gestionat per la Conselleria.

A l'hasí anunciat hui el conseller Mínguez durant una visita a les obres d'ampliació que es van a dur a terme en l'Hospital Militar de Mislata. D'aquesta manera, a l'abril es formalitzarà la no prolongació del contracte (que finalitza el pròxim 7 de maig) i s'iniciaran els tràmits per a començar la reversió d'aquest hospital que tornarà a ser gestionat pel departament autonòmic de Sanitat.

En l'actualitat, és l'empresa Sanitas la responsable d'administrar l'activitat d'aquest centre hospitalari i després de més de 15 anys deixarà de gestionar l'Hospital de Manises del que depenen 195.000 persones dels catorze municipis adscrits al departament de salut que pertany.

Amb la reversió de l'Hospital de Manises, ja seran quatre els departaments de salut de la Comunitat Valenciana que, en els últims anys, han tornat a ser gestionats directament per la Conselleria. Alzira va passar a gestió directa en 2018; mentre que, Torrevella ho va fer en 2021 i ja s'ha iniciat el procés de reversió a Dénia el contracte de la qual de concessió finalitzarà el 31 de gener de 2024.

Actitud "totalment conciliadora" de Sanitas

El conseller Miguel Mínguez ha destacat les reunions que des de fa mesos s'estan produint entre l'empresa concessionària de l'hospital, Sanitas, i la conselleria de Sanitat per a engegar el procés de reversió. Unes trobades en els quals, tal com assenyala el titular de l'àrea, l'actitud de Sanitas és "totalment conciliadora" i que fins i tot ja han aportat alguna documentació.

Per la seua banda, des de la gerència de Manises han destacat a Europa Press que la seua voluntat de "total col·laboració i transparència" amb Sanitat en aquest procés i han assegurat que els proporcionaran tota la informació "quan i com la requerisquen". A més, Sanitas ha llançat un missatge al personal de l'hospital explicant que serà "una transició sense cap tipus de problema".

Destacats