Els responsables del "joc net" actuaran en 16 camps de futbol de València contra conductes antiesportives

Aquestes figures estaran repartides per 26 clubs de la ciutat i 17.000 menors veuran millorada la seua formació dins dels valors esportius

Guardar

La Fundació Esportiva Municipal inicia la formació a clubs i entitats sobre la nova figura de responsable de "joc net". Imatge de la Fundació Esportiva Municipal
La Fundació Esportiva Municipal inicia la formació a clubs i entitats sobre la nova figura de responsable de "joc net". Imatge de la Fundació Esportiva Municipal

La Fundació Esportiva Municipal de València (FDM) ha organitzat cursos formatius per a responsables del "joc net" que actuaran en 16 camps de futbol de la ciutat combatent els valors i conductes antiesportives. Aquesta mesura es desenvoluparà en les instal·lacions dels clubs que participen dins del programa Jocs Esportius en la temporada 2022-2023. S'estima que aquesta formació es durà a terme en 26 clubs valencians millorant la formació esportiva de 17.000 menors.

La funció d'aquestes figures responsables del "joc net" serà promocionar el respecte, la solidaritat i l'esportivitat entre els més xicotets. Al seu torn, aquestes persones actuaran enfront de conductes xenòfobes, racistes, masclistes o antiesportives incloent també als col·lectius d'entrenadors i àrbitres. Aquells clubs que no tinguen aquesta figura en els seus camps no podran disputar la temporada dins del marc dels Jocs Esportius. A més, exerciran com a "enllaços" entre la Fundació i el programa "Elige esos Cinco".

"La nostra ciutat torna a ser pionera en matèria esportiva. Després de ser els primers a posar en marxa l'aplicació 'Valora tu juego limpio', ara fem un pas més i creem aquesta figura de responsable de joc net", ressalta el regidor d'Esports, Javier Mateo.

Formació i inscripció dels responsables

La formació constarà d'un curs en línia de dues hores de duració les dates de la qual seran l'1 i 2 de desembre, de 16:00 a 17:30 hores i de 12:00 a 13:30 hores, respectivament; el dimecres 14, d'11:00 a 12:30 hores, i el dimecres 28 de 17:00 a 18:30 hores. La primera sessió va tindre lloc el passat 23 de novembre en la qual van participar una trentena de persones.

Els responsables del "joc net" triats per cada club hauran de ser majors d'edat, estar vinculats a l'entitat i s'han d'inscriure en un formulari de la web de “Elige esos Cinco”.

Destacats