Renfe augmenta les connexions directes entre València i Castella i Lleó en alta velocitat

La ciutat de València tindrà més connexions amb Palència, Valladolid i Lleó a partir del 22 de juliol

Guardar

Imatge d'arxiu d'un tren AVE. Foto: Jesús Hellín (Europa Press)
Imatge d'arxiu d'un tren AVE. Foto: Jesús Hellín (Europa Press)

A partir del pròxim 22 de juliol, Renfe ampliarà la seua xarxa de servicis d'alta velocitat (AVE) amb la inclusió de dos nous trajectes que uniran directament València amb Castella i Lleó. Esta iniciativa respon a la creixent demanda de connexions ràpides i eficients entre totes dues comunitats autònomes, reforçant l'accessibilitat i fomentant el turisme i la mobilitat laboral.

La primera de les noves rutes prolongarà el recorregut de l'AVE diari amb eixida de València Joaquín Sorolla a les 7.42 hores, que actualment finalitza a Madrid Chamartín Clara Campoamor, fins a Lleó. Este tren farà parades intermèdies a Valladolid a les 10.53 hores i a Palència a les 11.19 hores, permetent als passatgers d'estes ciutats accedir de manera més còmoda i directa a la capital del Túria.

D'altra banda, l'AVE amb eixida des de Lleó a les 15.15 hores, que opera cada dia excepte els dissabtes, arribarà fins a València Joaquín Sorolla. Este servici també realitzarà parades a Palència a les 15.49 hores i a Valladolid a les 16.14 hores, abans de continuar el seu trajecte cap a la capital valenciana.

Amb la incorporació d'estos dos nous servicis, Renfe incrementarà l'oferta de connexions d'alta velocitat entre la Comunitat Valenciana i Castella i Lleó. En total, hi haurà quatre trens AVE directes entre totes dos comunitats, amb dos en cada sentit fins a Lleó, a més d'un AVE per sentit entre València i Burgos, i un Alvia per sentit entre Alacant i Lleó. Això suma un total de huit trens diaris, millorant significativament la connectivitat entre estes regions.

Impacte en el turisme

L'ampliació de les connexions AVE no sols facilitarà els desplaçaments dels residents en totes dues comunitats autònomes, sinó que també tindrà un impacte positiu en el turisme i l'economia local. La possibilitat de viatjar de manera ràpida i còmoda entre València i ciutats com Valladolid, Palència i Lleó obrirà noves oportunitats per al turisme. Els i les visitants podran gaudir de les atraccions culturals, gastronòmiques i naturals que oferixen estes regions, impulsant el sector turístic i contribuint al desenvolupament econòmic local.

A més, estes noves connexions beneficiaran als professionals que necessiten desplaçar-se entre València i Palència, Valladolid o Lleó per motius laborals. La reducció del temps de viatge i la comoditat dels trens AVE faran més atractiva l'opció de viure en una comunitat autònoma i treballar en una altra, fomentant la mobilitat laboral i potenciant el mercat de treball.

Venda de bitllets

Els bitllets per a estos nous servicis ja estan disponibles per a la venda a través dels canals habituals de Renfe, incloent-hi la seua pàgina web, aplicació mòbil, i punts de venda en estacions. Es recomana als passatgers planificar els seus viatges amb antelació per a assegurar-se d'aconseguir les millors tarifes i disponibilitat de seients.

L'ampliació de les rutes AVE entre la Comunitat Valenciana i Castella i Lleó és una mostra del compromís de Renfe amb la millora contínua de la seua oferta de servicis i la satisfacció de les necessitats dels seus passatgers i passatgeres. Esta iniciativa no sols reforça la connectivitat entre dos importants comunitats autònomes, sinó que també impulsa el desenvolupament econòmic, turístic i laboral de les regions implicades. Amb estos nous servicis, Renfe continua consolidant-se com un referent en la mobilitat ferroviària d'alta velocitat a Espanya, oferint solucions de transport eficients, còmodes i accessibles per a tots.

Destacats