Quins animals tenen més risc de contagiar-se de pigota dels micos?

El ECDC ha notificat que hi ha un risc potencial de transmissió del virus d'humans a animals

Guardar

Un esquirol
Un esquirol

Espanya és des de fa uns dies el país europeu amb més casos de pigota dels micos. Amb 84 positius, el Ministeri de Sanitat ha adquirit noves vacunes contra la pigota després que el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) haja emés una alerta sanitària per l'expansió dels casos. L'entitat ha destacat el perill que existeix també per a unes certes mascotes, que tenen més probabilitat de contagiar-se si estan en contacte amb humans que posseeixen la malaltia.

Aquesta alerta de l'organisme sanitari europeu consta de dues qüestions importants. Una d'elles que l'animal es contagie a través del contacte amb el seu amo infectat o que el virus s'expandisca a través dels animals no domèstics. Afirmen que tots els mamífers poden contagiar-se, però posen el focus en ratolins, rates, jerbus, conillets d'Índies o esquirols. En cas que aquests animals hagen estat exposats al virus, les autoritats sanitàries haurien de realitzar proves diagnòstiques i aïllar al rosegador, sent l'eutanàsia l'última opció.

Durant la pandèmia del coronavirus s'han viscut episodis on animals han hagut de ser sacrificats perquè els seus amos o persones que havien tingut contacte amb elles havien donat positiu. Un dels casos més sonats va ser el de Hong Kong, on es van sacrificar més de 2.000 hàmsters i altres mascotes després de donar positius set animals d'una botiga i dues persones. També Excalibur, el gos de la infermera Teresa Romero, va ser sacrificat després de contraure la seua propietària l'èbola.

Arxivat a:

Destacats