Quan i on veure l'eclipsi lunar total a València

Aquest fenomen tindrà lloc en la nit del diumenge 15 al dilluns 16 de maig

Guardar

Eclipsi lunar total
Eclipsi lunar total

Els amants de l'astronomia estan de sort. En la nit del 15 al 16 de maig es donarà un fenomen astronòmic bastant atípic, un eclipsi lunar total o Lluna de Sang que no tenia lloc a Europa des de 2019 i que no es repetirà fins a 2025. Aquest es produeix quan la Terra es col·loca entre el Sol i la Lluna, bloquejant la llum que arriba des de l'estrela fins al satèl·lit. El nom de Lluna de Sang ve pel color vermellós que adquireix a causa de la dispersió de llum que queda suspesa en l'atmosfera.

L'eclipsi tindrà lloc a altes hores de la matinada, més concretament a les 04.28. Serà a aquesta hora quan començarà de manera parcial i arribarà a ser total des de les 05.29 fins a les 06.54. A les 06.11 la Lluna se situarà en el perigeu, el punt més pròxim a la Terra, per la qual cosa es percebrà més gran de l'habitual, un fenomen conegut com a superlluna.

A València, la Lluna s'amagarà a les 06.50, abans que l'eclipsi acabe, per la qual cosa a aqueixa hora es combinaran els seus efectes amb els colors ataronjats de l'alba. Un espectacle únic que podran gaudir els valencians i valencianes més matiners res més despertar-se.

El millor punt d'Espanya per a veure l'eclipsi total i parcial completament és les Canàries. És per això que, la superlluna de sang es podrà veure en directe des del Teide a través de la pàgina web Sky Live. Si prefereixes veure-la sense una pantalla pel mig des de València, no és necessari que uses ulleres ni filtres especials, encara que es recomana l'ús de prismàtics o telescopis per a poder gaudir una mica més detalladament de l'eclipsi.

A més, es preveu una nit tranquil·la, només marcada pel pas d'alguns núvols que s'espera no siguen un inconvenient per a la visualització del fenomen. Si te'l perds, no podràs veure un altre eclipsi lunar total fins a 2025, però en 2023, el 5 de maig i el 28 d'octubre, hi haurà dues ocultacions parcials de la Lluna, i el 20 d'abril i el 14 d'octubre del mateix any, es produiran dos eclipsis solars.

Arxivat a:

Destacats