Puig confia que el passaport covid estiga preparat en la Comunitat Valenciana per al pont de desembre

Assegura que l'autonomia està preparada per a inocular "ràpidament al màxim de xiquets" si s'aprova la vacuna en menors de 12 anys

Guardar

Una persona mostra un codi QR per a entrar a un local d'oci nocturn
Una persona mostra un codi QR per a entrar a un local d'oci nocturn

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que en uns dies es presentarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la proposta del Consell per a aplicar el passaport covid en l'autonomia i ha mostrat la seua confiança que estiga ja operatiu per al pròxim pont de la Constitució.

Puig, en declaracions als mitjans a Alacant, ha explicat que s'està tancant la proposta que presentarà la Generalitat a l'alt tribunal valencià perquè done el suport jurídic a aquesta mesura que, ha recalcat, es pretén que servisca com "un garant de la major seguretat possible en espais tancats on és més difícil mantenir la distància i portar posada la mascareta".

Sobre aquest tema, ha recordat que la mascareta és "obligatòria en els espais tancats i necessària en els espais oberts en els quals no es puga garantir la distància de seguretat". De fet, ha recalcat que aquest objecte ha sigut "un dels grans actius al costat del fonamental que, és la vacunació", per a fer front al virus.

Per això, seguiran intentant "convéncer" a eixe 8-9 per cent de la població que queda sense vacunar-se perquè ho faça per "el bé seu, de la seua família i de la societat".

VACUNACIÓ MENORS

D'altra banda, ha explicat que la ponència de l'estratègia de vacunació del Ministeri està estudiant en aquests moments la idoneïtat de la vacunació contra la covid a menors de 12 anys i sobre aquest tema ha destacat que la Comunitat Valenciana està "ja preparada" perquè si s'aprova començar a inocular "ràpidament al màxim de xiquets".

No obstant això, ha incidit en què aquesta mesura ha d'adoptar-se quan ho decidisca la ponència per a "comptar amb l'aval científic i totes les garanties".

Destacats