Roba des de 2 euros: El primer espai de roba de segona mà arriba a un Alcampo de València

L'Alcampo d'Alboraia és l'hipermercat on ja està disponible aquest servei, que en breu estarà en Alcampo Aldaia

Guardar

Córner de Moda re- en un hipermercat Alcampo
Córner de Moda re- en un hipermercat Alcampo

Amb l'objectiu d'impulsar la reutilització de roba i la inclusió sociolaboral de col·lectius vulnerables, Alcampo ha creat el primer espai de roba de segona mà en la Comunitat Valenciana, amb roba des de 2 euros. Concretament, es tracta d'un córner de roba en l'hipermercat situat a Alboraia.

Aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració amb Moda re-, un projecte social de Càritas, és gestionat per Koopera, xarxa d'entitats de l'economia social promogudes per diferents Càritas Diocesanes que forma part de Moda re-.

Pròximament està previst que aquest espai s'estenga a l'hipermercat Alcampo d'Aldaia. Un espai que està situat en la zona de tèxtil d'Alcampo i compta amb cinc mòduls a Alboraia i disposarà de sis a Aldaia per a dona, home, xiquetes i xiquets així com complements.

En total, els clients d'Alcampo València podran accedir a assortiment d'aproximadament 500 referències amb preus que oscil·laran entre els 2 i els 30 euros, i aniran variant en funció de les diferents ofertes.

La incorporació d'aquest nou córner suposa fer un pas més en pro de l'economia circular i la reducció de residus afavorint a més la integració social de persones en risc d'exclusió social. Moda re- és un projecte social que promou la contractació de persones vulnerables, acompanyant-les a través d'un procés d'inserció personalitzat amb l'objectiu de, una vegada adquirides les competències professionals necessàries, incorporar-les al mercat laboral. En concret Moda re-, mitjançant la recollida, la selecció així com la venda de roba empodera a aquestes persones en oficis de transport, classificació industrial i atenció al client.

Present en 20 hipermercats

Aquesta iniciativa pionera a Espanya que va iniciar la seua marxa en 2021, estarà disponible abans de finalitzar març en 20 hipermercats Alcampo de València, Catalunya, País Basc, Aragó i Madrid.

El projecte compta a Espanya amb 36 plantes de recepció de roba i tres plantes de tractament situades en Mungia (Bizkaia), Riba-roja (València) i Barcelona, en les quals les peces són preparades per a la seua reutilització o reciclatge.

Per part seua, Alcampo aposta per posar en primera línia una iniciativa social amb un doble objectiu: visibilitzar el rerefons del projecte Moda re- i conscienciar als consumidors de la importància de la reutilització tèxtil.

Alcampo i Moda re- col·laboren des de l'any 2020, després d'arribar a un acord per a la instal·lació de contenidors de recollida de roba de Càritas en els seus pàrquings. A més, Alcampo dona a aquesta entitat les peces de les seues botigues que són aptes per a l'ús però no per a la venda, perquè siguen incloses en els circuits de reutilització, reciclatge i donació de Moda re-.

Destacats